HomeHL-9Πώς θα ονομάζεται το (νέο) «κόμμα Τσίπρα»;

Πώς θα ονομάζεται το (νέο) «κόμμα Τσίπρα»;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Για την άνοιξη του 2020 παραπέμπονται οι «μεγάλες εξελίξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μορφοποιηθεί σε κομματική οργάνωση η ιδεολογική μετεξέλιξη την οποία έχει ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να διευρύνει την κοινωνική απήχηση του κόμματος, και να ενσωματώσει δυνάμεις που το στήριξαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει ότι διαθέτει άνεση χρόνου για να σχεδιάσει τις επιλογές του, καθώς δεν αμφισβητείται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή το Κίνημα Αλλαγής συρρικνώνεται, και φυσικά προσδοκά ότι, τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αρχίσει να καταγράφει τις πρώτες εστίες πολιτικής φθοράς.

Την άνοιξη του 2020 λοιπόν, η «ομάδα Τσίπρα» σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα καινούριο κόμμα. Με άλλη φιλοσοφία και δομές, εκλογή αρχηγού από τη βάση, καινούριες πολιτικές προτεραιότητες, και πιθανότατα νέο όνομα.

Αυτό το τελευταίο αποτελεί και το μεγάλο «αγκάθι» του σχεδιασμού, καθώς απέναντι στους… ρομαντικούς, οι οποίοι είναι αντίθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, βρίσκονται οι πραγματιστές, που θεωρούν ότι μονάχα με ένα καινούριο όνομα, το «κόμμα Τσίπρα» θα μπορεί να ανοίξει ταχύτερα και περισσότερο εύκολα περπατησιά εξουσίας.

 Εφημερίδα “Παρασκήνιο”

Διαφήμιση
Διαφήμιση