HomeLife & StyleΟ Τζέιμι Ολιβερ, το Βrexit και η κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας

Ο Τζέιμι Ολιβερ, το Βrexit και η κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας

Εχασε 13 εκατ. λίρες σε έναν χρόνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις καταστροφικές συνέπειες του Brexit στη βρετανική οικονομία αποδίδει ο Τζέιμι Όλιβερ την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των εστιατορίων του στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία του στοίχισε εκατομμύρια βρετανικές λίρες.

Ο διάσημος σεφ μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στο ραδιόφωνο του BBC είπε: «Ο κόσμος άλλαξε, οι πολύβουοι δρόμοι άλλαξαν – άρχισαν να γεμίζουν με UBER – οι ανταγωνιστές μας άλλαξαν και δεν διαφέραμε πολύ από εκείνους, τουλάχιστον όχι όσο στις αρχές».

Ο Τζέιμι Όλιβερ παραδέχεται πως η κατηφόρα είχε ξεκινήσει πριν από το Brexit, όμως δείχνει να πιστεύει πως η διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ έδωσε τη χαριστική βολή στα εστιατόριά του. «Και έπειτα, σε αυτή την αλυσιδωτή αντίδραση, ρίξε και ένα Brexit, πες τη λέξη που αρχίζει από B και χάνεται η αυτοπεποίθηση και οι συνήθειες των ανθρώπων αλλάζουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η οικονομική κατάρρευση κατέστρεψε τα 40α γενέθλιά μου, λέει ο Τζέιμι Όλιβερ

Ο Τζέιμι Όλιβερ ανέλαβε τη νέα του ραδιοφωνική εκπομπή στην τέταρτη συχνότητα του BBC, σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Τζέιμι Όλιβερ: Μια ζωή μέσα από το φαγητό», τρεις μήνες αφότου η χαριστική βολή είχε βάλει λουκέτο στα περισσότερα από τα εστιατόριά του στη χώρα. «Τα 40α γενέθλιά μου καταστράφηκαν από αυτή την καταχνιά και τη δουλειά ώστε να εξακριβώσουμε τις συνέπειες και τι μπορούμε να κάνουμε».

Ο Τζέιμι Όλιβερ παραδέχεται πως υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, πιστεύοντας πως μπορεί να γυρίσει την κατάσταση. «Νόμιζα πως μπορούσα να το φτιάξω, νόμιζα πως είμαι αρκετά έξυπνος και δυνατός για να το σώσω» λέει για μια εμπειρία που για εκείνον είναι μάθημα-ζωής.

Ο βασιλιάς της μαγειρικής, Τζέιμι Όλιβερ είναι γυμνός

«Νομίζω πως ζω σε μια εντυπωσιακή περίοδο – όπου μπορώ να καθίσω στην άκρη και να μην κάνω τίποτα. Έμαθα πράγματα, να είμαι ταπεινός, να προσπαθώ και να διαχειρίζομαι το χάος και να συνεχίζω» λέει ο Τζέιμι Όλιβερ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της DailyMail που αναδημοσιεύει τις δηλώσεις του, ο σεφ έκλεισε 25 εστιατόρια και από την εκκαθάριση έχασαν τη δουλειά τους περισσότεροι από 1.000 υπάλληλοι. Ο ίδιος ο Τζέιμι Όλιβερ φέρεται να έβαλε στην επιχείρηση 13 εκατ. λίρες από την προσωπική του περιουσία – κάτι που δεν σημαίνει πως έχει απαρνηθεί την άνετη ζωή, δείτε την τελευταία έπαυλη 10 εκατ που απέκτησε πρόσφατα -, ωστόσο η εταιρία του «μπήκε μέσα» 29 εκατ. σε μόλις έναν χρόνο.

Ο Τζέιμι Όλιβερ είχε στείλει τότε μια επιστολή με την μορφή mail, σε καθέναν από τους εργαζόμενους που έχαναν τη δουλειά τους για να τους ευχαριστήσει που έβαλαν «την καρδιά και την ψυχή τους στα εστιατόριά μας».

Βουλευτής των Συντηρητικών ωστόσο, ο Τζέιμς Κλέβερλι, σχολιάζοντας την είδηση στο Twitter επιτέθηκε στον Όλιβερ για όσα είπε. «Δεν είναι το Brexit, πρόσφατα έφαγα σε εστιατόριο του Τζέιμι και η ποιότητα του φαγητού δεν αντιστοιχούσε στην τιμή. Το προσωπικό ήταν πολύ φιλικό, αλλά η παρουσίαση ήταν φτωχή και το φαγητό άνοστο. Στην ανταγωνιστική αγορά των “οικογενειακών εστιατορίων” πρέπει να έχεις τα βασικά» γράφει ο Βρετανός βουλευτής.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση