HomeΚΡΗΤΗΟ Σωκράτης Βαρδάκης για το νόμο Βρούτση

Ο Σωκράτης Βαρδάκης για το νόμο Βρούτση

Τι αναφέρει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέση για το νομοσχέδιο Βρούτση που αφορά στα εργασιακά θέματα πήρε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Ν.Δ. δεν ήρθε για να κτίσει αλλά να γκρεμίσει όλα όσα βήμα βήμα οικοδομήσαμε δημιουργώντας δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας επέλεξαν να καταργήσουν δύο θετικά μέτρα: αιτιολόγηση των απολύσεων και την συνευθύνη του αναθέτοντος εργολάβου – υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων, δηλαδή τα πρώτα θετικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων έπειτα από ένα καταιγισμό μέτρων εργασιακής απορρύθμισης τα χρόνια των μνημονίων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η Κυβέρνηση λειτουργεί υπέρ μίας κρατικοδίαιτης εργοδοσίας επαναφέροντας την εργασιακή ζούγκλα.

Ο ν. Βρούτση αντιβαίνει ακόμα και το άρθρο 24 του αναθεωρημένου ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη που απαγορεύει την ανέλεγκτη καταγγελία.

  1. Η κατάργηση των συγκεκριμένων διατάξεων χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς διαβούλευση, με αντικοινοβουλευτική μεθόδευση, με νυχτερινή τροπολογία, 5 λεπτά πριν κλείσει η Βουλή
  2. Η θεσμική υποβάθμιση του ΣΕΠΕ
  3. Ο τρόπος που οι εργοδοτικές ενώσεις επιδοκίμασαν με ενθουσιασμό την συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης
  4. Η λευκή σημαία Συνδικάτων

Αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι η αυτή η Κυβέρνηση εξυπηρετεί μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και επιθυμεί σιγή ιχθύος στους εργασιακούς χώρους, πράγματι δεξιά κανονικότητα.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση