HomeHL-WorldTo Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται για νέο Σαββατοκύριακο χάους

To Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται για νέο Σαββατοκύριακο χάους

Χιλιάδες και πάλι στους δρόμους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για ένα νέο Σαββατοκύριακο χάους ετοιμάζεται το Χονγκ Κονγκ, εν μέσω φόβων μιας βίαιης επέμβασης από την Κίνα.

Περισσότεροι από 1.000 δάσκαλοι σχολείων αψήφησαν σήμερα την καταιγίδα και κατέβηκαν στους δρόμους. Μετά την κλιμάκωση της βίας τα τελευταία 24ωρα οι νέες αυτές διαδηλώσεις αποτελούν δοκιμή για το αν το κίνημα διαμαρτυρίας του Χονγκ Κονγκ μπορεί να διατηρήσει την ευρεία υποστήριξη που φαίνεται να διαθέτει μέχρι τώρα, την ώρα που ακτιβιστές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να αντιμετωπισθούν σκληρότερα από την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές λένε πως αγωνίζονται κατά της διάβρωσης της διευθέτησης «μια χώρα, δύο συστήματα», η οποία εξασφάλισε κάποια αυτονομία στο Χονγκ Κονγκ από το 1997 που η Κίνα ανέκτησε το έδαφος αυτό από τη Βρετανία. Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας η αστυνομία επέδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να καθαρίσει τους δρόμους από τους διαδηλωτές. Η Γιου, ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών και δασκάλα μουσικής σε τοπικό δευτεροβάθμιο σχολείο, δήλωσε πως είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει τους φοιτητές που διαδηλώνουν, έστω κι αν δεν συμφωνεί με όλες τις ενέργειές τους. «Εκτιμώ το θάρρος τους και το γεγονός ότι νοιάζονται για το Χονγκ Κονγκ … είναι σίγουρα πιο θαρραλέοι από την κυβέρνησή μας», πρόσθεσε.

 «Καυτό Σαββατοκύριακο» για την τοπική κυβέρνηση υπόσχονται οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ

Η συγκέντρωση των δασκάλων είχε εγκριθεί από την αστυνομία και ήταν ειρηνική.

Αφού συγκεντρώθηκαν στην συνοικία των επιχειρήσεων, έκαναν πορεία προς την κατοικία της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, της Κάρι Λαμ, φωνάζοντας το σύνθημα «Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ γνωρίζει τον νόμο και παραβιάζει τον νόμο».

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές αναμένεται επίσης να κάνουν πορεία στις συνοικίες του Κοουλούν, όπου συχνάζουν έμποροι και τουρίστες από την ηπειρωτική Κίνα.Το φιλοδημοκρατικό Μέτωπο Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο είχε οργανώσει τον Ιούνιο ειρηνικές πορείες ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, έχει προγραμματίσει άλλη μια διαμαρτυρία για αύριο, Κυριακή.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση