HomeHL-SportsΣτα πλέι οφ του Europa League η ΑΕΚ, 1-1 με την Κραϊόβα

Στα πλέι οφ του Europa League η ΑΕΚ, 1-1 με την Κραϊόβα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Τράμπζονσπορ, σφράγισε την Πέμπτη η ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Κραϊόβα στο -κεκλεισμένων των θυρων, λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με τη νίκη τους με 2-0 από το πρώτο ματς, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 Όπως συνέβη και στη Ρουμανία ο Πέτρος Μάνταλος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, αυτή τη φορά στο 26ο λεπτό με σουτ.

Δύο λεπτά αργότερα η ελληνική ομάδα είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Ολιβέιρα, ενώ στο 63ο λεπτό η Κραϊόβα έφερε το παιχνίδι στα ίσα με κοντινή κεφαλιά του Ιβάνοβ.

Ο αγώνας

Οι κιτρινόμαυροι στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους αδυνατούσαν να αναπτυχθούν σωστά, ωστόσο στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Πέτρος Μάνταλος και με καθαρά προσωπικές ενέργειες, έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους.

Στο 24΄ η βολίδα που εξαπέλυσε έφυγε ελάχιστα άουτ, όμως δύο λεπτά αργότερα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Ρουμάνων.

Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν στην Αθήνα με ελάχιστες ελπίδες και ίσως να είχαν καλύτερη τύχη εάν στο 6΄ δεν έχανε τεράστια ευκαιρία ο Μάρτιτς από τη σέντρα του Μπάνκου.

Από εκεί και πέρα ο Ολιβέιρα πλησίασε δύο φορές το «παρθενικό» του γκολ, στο ντεμπούτο του με την Ένωση.

Εντούτοις στο 28΄ (μετά από μαγικό συνδυασμό Μάνταλου, Λόπες) είδε τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στο 40΄ από εξαιρετική κάθετη του Ζεράλντες, νικήθηκε από τον Πιλιατσέλι (θα μπορούσε να έχει «σερβίρει» το γκολ στον Λιβάγια).

Επιθετικά η Ένωση είχε κάποια καλά διαστήματα. Ανασταλτικά όμως υπήρχε πρόβλημα με τα ατομικά λάθη να προβληματίζουν τον Καρντόσο.

Τα λάθη και τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ δεν διορθώθηκαν ούτε στο β΄ ημίχρονο και αυτό το γεγονός ανάγκασε ο Καρντόσο να προχωρήσει νωρίς σε διπλή αλλαγή, πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας, ρίχνοντας στο ματς τους Σιμάο και Βέρντε.

Παρ’όλα αυτά, η ΑΕΚ δέχτηκε την ισοφάριση λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 63΄ με κεφαλιά του Ιβάνοφ μετά από αδράνεια και των αμυντικών και του Μπάρκα.

Στο τελευταίο ημίωρο μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν η Κραϊόβα, που «πατούσε» με άνεση στην περιοχή, αλλά εξακολουθούσε να χάνει «κραυγαλέες» ευκαιρίες, με κορυφαία την εξ επαφής κεφαλιά του Φόρτες στο 79΄.

Η ΑΕΚ έστω και αν δεν είχε καλή εικόνα στο β΄ ημίχρονο πέτυχε το ζητούμενο που ήταν η πρόκριση στα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει την Τραμπζοσπόρ.

Κίτρινες: Κρίστιτσιτς, Μπάρκας, Σβάρνας, Βέρντε – Μιχάιλα, Ρομάν, Μπάνκου

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (83΄ Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς (58΄ Σιμάο), Μάνταλος, Ζεράλντες, Λιβάγια (58΄ Βέρντε), Ολιβέιρα

ΚΡΑΪΟΒΑ (Κορνέλιου Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μάρτιτς, Μπάνκου, Άτσκα, Κέλιτς, Ματέιου, Τσικαλντάου, Ιβάνοφ (80΄ Κονσταντίν), Ρομάν (63΄ Φόρτες), Μπάρμπουτ, Μιχάιλα (55΄ Βαταγέλου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση