HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook «άκουγε» τα ηχητικά μηνύματα των χρηστών μέσω Messenger

Το Facebook «άκουγε» τα ηχητικά μηνύματα των χρηστών μέσω Messenger

Νέο περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα νέο περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων των χρηστών του από το Facebook ήρθε στο φως, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία πλήρωνε συνεργάτες της για να αντιγράφουν τα ηχητικά μηνύματα που αντάλλασσαν οι χρήστες μέσω της εφαρμογής Messenger.

Οι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης δεν γνώριζαν -δεν έχουν ενημερωθεί με επίσημο τρόπο- ότι άλλοι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν τα ηχητικά αυτά μηνύματα.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται και από άλλες εταιρείες για να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους. Επίσης, αναφέρει ότι τα μηνύματα που ηχογραφούνται «είναι καλυμμένα» ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του αποστολέα του ηχητικού μηνύματος.

Δήλωσε επιπλέον ότι αυτή η πρακτική, την οποία έφερε στο φως το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σταμάτησε πριν από μία εβδομάδα.

Την πρακτική να βάζουν ανθρώπους να ακούν τις ηχογραφήσεις χρηστών τους, εκτός από το Facebook, εφαρμόζουν και οι εταιρείες Amazon και Google.

Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι αυτές οι ηχογραφήσεις να διαρρεύσουν -από λάθος ή επίτηδες…- σε τρίτα πρόσωπα ή εταιρείες και να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς. Όσον αφορά την Google, το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT News αποκάλυψε ότι έχουν διαρρεύσει περίπου 1.000 ηχογραφήσεις στην ολλανδική γλώσσα, και μεταξύ αυτών υπάρχουν ευαίσθητες προσωπικές συζητήσεις, αλλά και τα ονόματα των προσώπων που συνδιαλέγονταν.

Η Google ανακοίνωσε ότι έχει διακόψει την πρακτική στην Ε.Ε. και πως ερευνά τις διαρροές, ενώ η Amazon συνεχίζει να καταγράφει και να «ακούει» τα ηχητικά αυτά αρχεία.

Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι την ίδια πρακτική ακολουθεί και η Apple.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση