HomeΕΛΛΑΔΑΣτο χωριό Μακρυμάλλη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Στο χωριό Μακρυμάλλη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Σε επιφυλακή η κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μεταβαίνει στο χωριό Μακρυμάλλη για την αντιμετώπιση της φωτιάς στην Εύβοια.

Μετά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδή που παρακολουθεί από κοντά την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται καθ’ οδόν για το χωριό Μακρυμάλλη που εκκενώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στο νησί.

Αλλωστε, όπως έγινε γνωστό και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέκοψε τις διακοπές του στην Κρήτη και κατευθύνεται προς την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού της Πυροσβεστικής υπό τον γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Εκκενώθηκε και το χωριό Σταυρός εξαιτίας της φωτιάς στην Εύβοια

Εκκενώνεται και τρίτο χωριό στην Εύβοια λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα από τις πρωινές ώρες στο νησί. Πρόκειται για το χωριό Σταυρός, όπου από το πρωί είχε δοθεί εντολή για ετοιμότητα των κατοίκων, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δόθηκε πριν από λίγο εντολή για εκκένωση του χωριού και ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο λεωφορεία της Αστυνομίας για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων που παραμένουν ακόμα εκεί.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια. Στη φωτιά στην Εύβοια επιχειρούν συνολικά 227 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», 6 Α/Φ, 5 Ε/Π, & 1 Ε/Π ως Συντονιστικό. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 139 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων με 72 πυροσβέστες & 6 οχήματα με 12 #πυροσβέστες Μ.Ε.Τ.Π.Ε.. Συνδράμουν 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.,8 μηχανήματα έργου καθώς και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση