HomeHL-9Προσφυγή στο ΣτΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης με Αττική

Προσφυγή στο ΣτΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης με Αττική

Νέα κλιμάκωση του EuroAsia - Στις 5 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλιμακώνει τις ενέργειες της η κυπριακών συμφερόντων εταιρία EuroAsia Interconnector κατά των αρμόδιων ελληνικών αρχών και εταιριών για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του energypress, μετά την απόρριψη από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών της προσφυγής του EuroAsia κατά του διαγωνισμού της «Αριάδνης» για τους Σταθμούς Μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης  Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής, η κυπριακή εταιρία έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η κίνηση αυτή του EuroAsia, φανερώνει την απόπειρα της εταιρίας να εξαντλήσει κάθε δικαστικό μέσο προκειμένου να μπλοκάρει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης καθώς, όπως υποστηρίζει, η ελληνική πλευρά δεν έχει ακολουθήσει σύννομη οδό για την ανάθεση του στη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, την «Αριάδνη».

Πηγές αναφέρουν ότι η εκδίκαση της προσφυγής της κυπριακής εταιρίας θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου και για το λόγο αυτό οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προετοιμάζονται νομικά.

Ανάλογη προετοιμασία κάνει και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την προσφυγή που έχει σε βάρος της από τον EuroAsia για την απόφασή της να αναθέσει στην «Αριάδνη» το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Η αίτηση ακύρωσης αναμένεται να εκδικαστεί στο διοικητικό Εφετείο Αθηνών εντός του Σεπτεμβρίου. Η ΡΑΕ έχει προσλάβει δικηγορικό γραφείο για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης έκανε γνωστή τη συνέχιση του έργου με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αφήνοντας, όμως, πάντα ένα «παράθυρο» συνεργασίας με την κυπριακή πλευρά.

energypress.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση