HomeHL-WorldΚυπριακό: Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων «βλέπει» η Κυπριακή Δημοκρατία

Κυπριακό: Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων «βλέπει» η Κυπριακή Δημοκρατία

Μετά τη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ελπίδα ότι πλέον μπορεί να ανοίξει ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ζήτημα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμος, ερωτηθείς τι σηματοδότησε για το Κυπριακό η συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, τόνισε ότι «φαίνεται να ανοίγει κάποιος δρόμος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μετά από κατάλληλη προετοιμασία, από εκεί όπου είχαν διακοπεί στην Ελβετία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι παρά το κλίμα τεχνητής έντασης που καλλιεργεί η Τουρκία και τις επιμέρους διαφωνίες, ο Νίκος Αναστασιάδης προσπαθεί μέσα από τον δημιουργικό διάλογο να οδηγήσει τις εξελίξεις σε διαπραγμάτευση για το Κυπριακό ζήτημα στη βάση των παραμέτρων του ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτέρες.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο Πρόδρομος Προδρόμου επισήμανε ότι ο στόχος των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό είναι μια μόνιμη λύση ειρήνης που θα επιτρέπει σε όλους τους Κύπριους να απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες που προβλέπονται σε κάθε κράτος-μέλος της Ενωσης. Προς αυτό το σκοπό, κατέληξε, χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα που θα στηρίξει την εθνική προσπάθεια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση