HomeHL-GreeceΧαρδαλιάς για φωτιά στον Υμηττό: Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα

Χαρδαλιάς για φωτιά στον Υμηττό: Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα

Ακαριαία η κρατική κινητοποίηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακαριαία ήταν η κινητοποίηση των αρχών στη φωτιά που μαίνεται στον Υμηττό, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

«Τεράστιο μέτωπο με 20 μέτρα φλόγα στις 3 και το πρωί, περίπου στα 40 μέτρα από κατοικίες στην Παιανία, εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα λόγω των ανέμων, έφτασε στην κορυφογραμμή, η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν, το κράτος είναι εδώ» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς στον Υμηττό.

«Η κινητοποίηση ήταν ακαριαία. Ήταν μία απόδειξη ότι το κράτος είναι εδώ. Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα. Ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι. Ενεργοποιήσαμε πρωτόκολλα απομάκρυνσης κατοίκων», δήλωσε για τη φωτιά στον Υμηττό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Ηταν υποδειγματική η κινητοποίηση. Είναι σε ύφεση τα μέτωπα. Έχουμε όμως ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε».

Η φωτιά στον Υμηττό ξέσπασε στην Παιανία και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή της Καισαριανής. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν τεράστια και στο σημείο βρέθηκαν 141 πυροσβέστες, οχήματα και εναέρια μέσα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση