HomeΕΛΛΑΔΑΒαρβιτσιώτης: Προκλητική η Τουρκία

Βαρβιτσιώτης: Προκλητική η Τουρκία

Oι μονομερείς ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν θα ανεχθούμε την οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και οι όποιες μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν και δεν θα μείνουν αναπάντητες σε κανένα επίπεδο», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η Τουρκία υιοθετεί μια προκλητική συμπεριφορά που αψηφά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News», αναφερόμενος στις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. «Η στάση της αυτή αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», είπε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Βαρβιτσιώτης: Εχουμε πάρει μέτρα για όλα τα σενάρια του Brexit

Αναφερόμενος στο Brexit, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία μπορεί να έχει μεγαλύτερες οικονομικές συνέπειες για τη χώρα μας. Διαβεβαίωσε όμως ότι ήδη η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα και προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Βασιλικής Θάνου. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη της ίδιας της αγοράς και των πολιτών. «Η ΝΔ δεν θα συνεχίσει τα κομματικά παιχνίδια με τους θεσμούς», υπογράμμισε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση