HomeΚΡΗΤΗΥπογραφή σύμβασης του έργου «Διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Αμιρών του Δήμου Βιάννου»

Υπογραφή σύμβασης του έργου «Διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Αμιρών του Δήμου Βιάννου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινούν οι εργασίες που αφορούν το έργο  «Διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Αμιρών   του Δήμου Βιάννου »   συνολικού προϋπολογισμού  74.400,00 €,  την   σύμβαση   για την υλοποίηση του υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης,  με την παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αμιρών  Μανώλη Ηλιάκη της Διευθύντριας της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Μαρία Νερατζάκη,   με τον   εκπρόσωπο  της   αναδόχου εταιρείας.

Το έργο αφορά την διαμόρφωση της πλατείας Αμιρών, και αναλυτικά περιλαμβάνει:

Καθαίρεση σκυροδεμάτων και κατασκευή δύο νέων τοιχίων αντιστήριξης (εκσκαφές θεμελίων, ξυλότυποι, οπλισμός και  σκυρόδεμα).

Κτίσιμο τοίχου από οπτόπλινθους, σοβάς και μόνωση του διπλανού κτιρίου.

Επίχωση του τοιχίου μέχρι την στάθμη της πλατείας.

Οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση του νέου τμήματος της πλατείας.

Το έργο χρηματοδοτείται από την ΣΑΕΠ Κρήτης, με ΚΑ 2014ΕΠ00200007, σύμφωνα με την με αρ. 309687/14-12-2018 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Βιάννου δήλωσε σχετικά: Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση που αφορά την διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Αμιρών υλοποιείται με την παρούσα σύμβαση. Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του οικισμού που λύνει οριστικά το πρόβλημα της διέλευσης ειδικά των μεγάλων φορτηγών που μεταφέρουν ευπαθή κηπευτικά από την περιοχή της Άρβης.

Να υπενθυμίσω επίσης την συντονισμένη προσπάθεια που αφορούσε στην αγορά του οικοπέδου της πλατείας από ίδια έσοδα του Δήμου προκειμένου σήμερα να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου. Για άλλη μια φορά ευχαριστώ την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που άμεσα ολοκλήρωσε την διαδικασία της δημοπράτησης αλλά και τον  Περιφερειάρχη Κρήτης  για την χρηματοδότηση του έργου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση