HomeHL-WorldΠανικός σε Walmart στο Μισούρι: Ανδρας μπήκε οπλισμένος

Πανικός σε Walmart στο Μισούρι: Ανδρας μπήκε οπλισμένος

Με όπλο και 100 σφαίρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πανικό σε πολυκατάστημα Walmart του Μισούρι προκάλεσε ένας άνδρας όταν μπήκε οπλισμένος με τουφέκι κι εκατό σφαίρες λίγες μέρες μετά το μακελειό στο Τέξας σε υποκατάστημα της ίδιας αλυσίδας.

Φορώντας στολή παραλλαγής και αλεξίσφαιρο γιλέκο ο άνδρας ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών μπήκε χθες το απόγευμα στο κατάστημα Walmart στο Σπρίνγκφιλντ κι άρχισε να κάνει βόλτες μ’ ένα καροτσάκι στους διαδρόμους καταγράφοντας με το κινητό του τις αντιδράσεις των πελατών, που έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν στον απόηχο της πρόσφατης φονικής επίθεσης με τους 22 νεκρούς στο Ελ Πάσο.

Ένας οπλισμένος πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας έθεσε υπό κράτηση τον ένοπλο, όταν βγήκε από το Walmart, αφού προηγουμένως ο διευθυντής του καταστήματος σήμανε συναγερμό για πυρκαγιά για να ειδοποιήσει τους πελάτες να εγκαταλείψουν το κτίριο. Ο πυροσβέστης κράτησε τον ένοπλο μέχρι που έφθασε η αστυνομία. Εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε ότι το όπλο του άνδρα ήταν γεμισμένο κι ότι έφερε μαζί του πάνω από εκατό σφαίρες κι ότι σίγουρα ήθελε να προκαλέσει πανικό. «Για να είμαι ειλικρινής, είναι τυχερός που είναι ακόμη ζωντανός», είπε ο υπαστυνόμος Μάικ Λούκας.

Στην πολιτεία του Μιζούρι επιτρέπεται η οπλοφορία χωρίς ειδική άδεια, αν και υπάρχουν περιορισμοί π.χ. για καταδικασθέντες εγκληματίες. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ένοπλος προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart μετά το μακελειό στο Ελ Πάσο. Την Τετάρτη ένας άνδρας μπήκε σε υποκατάστημα Walmart στη Φλόριντα και ζήτησε από έναν υπάλληλο «ο,τιδήποτε θα μπορούσε να σκοτώσει 200 άτομα», προκαλώντας την άμεση εκκένωση του κτιρίου, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και σε Walmart στην Ουάσιγκτον, όταν ένας ένοπλος μπήκε μέσα κι απείλησε να ανοίξει πυρ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση