HomeHL-WorldΠτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές λόγω της πολιτικής αναταραχής στην Ιταλία

Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές λόγω της πολιτικής αναταραχής στην Ιταλία

Αναμένεται να καταγράψουν απώλειες για δεύτερη συνεχή εβδομάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ενώ αναμένεται να καταγράψουν απώλειες για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες για την κυβερνητική σταθερότητα στην Ιταλία προκαλούν αναστάτωση στους επενδυτές και παραμένουν οι ανησυχίες για τις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις.

Ο δείκτης FTMIB του Μιλάνου κατέγραψε βουτιά 1,6%, με τις ιταλικές τράπεζες να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Ρώμη. Ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι απαίτησε να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και πίεσε ασφυκτικά τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκαλώντας την οργή των εταίρων του στο Κίνημα Πέντε Αστέρων, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Οι αγορές τον τελευταίο καιρό επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις πολιτικές εξελίξεις στη Ρώμη, με τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων να καταγράφουν άλμα κάθε φορά που προκύπτουν αμφιβολίες για τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,2%, αφού κατέγραψε χθες την καλύτερη ημερήσια επίδοσή του εδώ και σχεδόν δύο μήνες, ύστερα από τα θετικά εμπορικά στοιχεία από την Κίνα και τη σταθεροποίηση του νομίσματός της.

Τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο επηρέαζε και δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Ουάσινγκτον καθυστερεί την απόφασή της να χορηγήσει άδειες σε αμερικανικές εταιρίες προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τις εμπορικές συναλλαγές με τη Huawei Technologies, γεγονός που καθιστά τους επενδυτές νευρικούς για μια νέα κλιμάκωση στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

 newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση