Τον χώρο του Γυμνασίου Μελεσών όπου σημειώθηκε χθες το σοβαρό εργατικό ατύχημα, αποτέλεσμα του οποίου ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ενός 50χρονου εργάτη, επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας και μελών του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

Το κλιμάκιο διαπίστωσε πειραγμένο τον χώρο του ατυχήματος. Το νέο αυτό εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Και το συγκεκριμένο ατύχημα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς και την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας.

Κι ενώ τα εργατικά ατυχήματα διαρκώς αυξάνονται, η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξακολουθεί να έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους που μαζί με τους αντεργατικούς νόμους οι εργαζόμενοι είναι βορά της εργοδοσίας”.

Στο μεταξύ, ο 50χρονος άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε βαριά στα πόδια όταν καταπλακώθηκε από το μηχάνημα κλαρκ που χειριζόταν μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση