HomeHL-WorldΟ Ακάρ στα Κατεχόμενα: Οι Τούρκοι γιορτάζουν τους βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία το 1964

Ο Ακάρ στα Κατεχόμενα: Οι Τούρκοι γιορτάζουν τους βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία το 1964

Η Άγκυρα με παράνομες NAVTEX επιχειρεί να εμποδίσει ερευνητικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να παρεμποδίσει με κάθε τρόπο προσπαθεί η Τουρκία τις δραστηριότητες ερευνητικών σκαφών για λογαριασμό της Κυπριακή Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Στην κυπριακή NAVTEX 392/19 για υποβρύχιες δραστηριότητες νοτιοδυτικά της νήσου από το ερευνητικό σκάφος PSV HIGHLAND NAVIGATOR από τις 6 μέχρι τις 20 Αυγούστου, η Τουρκία απάντησε με τις NAVTEX 871/19, 872/19 και 879/19 λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η Κυπριακή Δημοκρατία όπως αυτή ιδρύθηκε το 1960…δεν υπάρχει και ότι μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει η Λευκωσία εμπίπτει μέσα σε περιοχή τουρκική δικαιοδοσίας, σύμφωνα με το news.gr.

Δέσμευσε δε η Άγκυρα μια περιοχή ανατολικά εκείνης που έχει δεσμευτεί για το PSV HIGHLAND NAVIGATOR, για ασκήσεις με την χρήση όπλων και ναυτικές ασκήσεις για τις 10,15,22,25,27,29 Αυγούστου.

Βέβαια η Κύπρος δεν…«μάσησε» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός και εξέδωσε και αυτή από την πλευρά της AntiNavtex με αριθμό 394/19 στην οποία λέει επί της ουσίας ότι αυτά τα πράγματα είναι και παράνομα καθώς δεν είναι σε συνεννόηση με τις κυπριακές Αρχές αλλά και επικίνδυνα.

Ωστόσο η Τουρκία έστειλε τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στα κατεχόμενα όπου σήμερα θα τελεστούν εκδηλώσεις για τους βομβαρδισμούς με ναπάλμ στην Τηλλυρία το 1964.

Σύμφωνα με το philenews.com ολοκληρώθηκε το πρωί η διέλευση από το οδόφραγμα του Λιμνίτη των 53 μικρών λεωφορείων που μετέφεραν 960 Τουρκοκύπριους, λίγα λεπτά πριν τις 11:00 χωρίς να παρατηρηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα. Τα λεωφορεία συνόδευε ένα ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Ανδρέα Καρό, η διέλευση των λεωφορείων με τους Τουρκοκύπριους μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη έγινε ομαλά, προκειμένου να παραστούν στα Κόκκινα, στους «εορτασμούς», που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία. Στη θαλάσσια περιοχή έχουν καταπλεύσει και σκάφη από τα κατεχόμενα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση