HomeΚΡΗΤΗΠεριοχές NATURA 2000 – Φύση και άνθρωπος: Μαζί ή απέναντι;

Περιοχές NATURA 2000 – Φύση και άνθρωπος: Μαζί ή απέναντι;

Ενημερωτική εκδήλωση στην Αγία Μαρίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΠΚ-ΜΦΙΚ) και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας «Τα Θοδωρού», σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Μαρίνας, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης με τίτλο «Περιοχές NATURA 2000. Φύση και άνθρωπος: Μαζί ή απέναντι;».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 στο Χαζείριο Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Μαρίνας Χανίων με στόχο τη γνωριμία του κοινού με τις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000, τη βιοποικιλότητα και τα προστατευόμενα είδη της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις πολιτών και φορέων στην προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Λαογραφικού Μουσείου Αγίας Μαρίνας, του Χαζείριου Πολιτιστικού Κέντρου και του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Θοδωρού» και των υλοποιούμενων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης έργων: LIFE Natura Themis και After-LIFE Natura2000 Value Crete.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ και εισηγήσεις με το ακόλουθο πρόγραμμα:

20.00-20.10 Εγγραφές συμμετεχόντων-Χαιρετισμοί
20.10-20.40 Προβολή Ντοκιμαντέρ «NATURA 2000: Ζωή για όλους»
20.40-21.10 Η άγνωστη φύση της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Μαρίνας. Πόπη Μπαξεβάνη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας/Ενημέρωσης. Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
21.10-21.30 Περιβαλλοντική ευθύνη και πολίτες. Δρ. Μιχάλης Προμπονάς, Φυσικός-Περιβαλλοντολόγος. Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
21.30-22.00 Συζήτηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση