HomeHL-EconomyΤα 14 περιφερειακά αεροδρόμια απογείωσαν τα έσοδα του ομίλου Fraport

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια απογείωσαν τα έσοδα του ομίλου Fraport

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετικό αντίκτυπο στα έσοδα πρώτου τριμήνου του οικονομικού έτους του 2019 (μέχρι και τις 30 Ιουνίου) της Fraport είχαν τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece στην Ελλάδα, με συμβολή 10,8 εκατ. ευρώ, στο συνολικό ποσό αύξησης προσαρμσμένων εσόδων του ομίλου που ανήλθε σε 39 εκατ. ευρώ (+9,9%).

Η αύξηση εσόδων στη Fraport Greece ανήλθε σε 11,7% και τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 103,1 εκατ. ευρώ το α’ 6μηνο του 2019 έναντι 93,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο 6μηνο του 2018. Τα έσοδα του ομίλου της Fraport το α’ 6μηνο του 2019 παρουσίασαν αύξηση 5,2% και διαμορφώθηκαν σε 1,5 δισ. ευρώ.

Το σύνολο εσόδων της Fraport Greece ανήλθε σε 206,2 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 45,5%.

Η Fraport Greece ήταν επίσης ένας από τους βασικούς παράγοντες αύξησης εξόδων προσωπικού του ομίλου, που οφείλεται στην αύξηση της επιβατικής κίνησης. Συγκεκριμένα, η αύξηση εξόδων προσωπικού στο κομμάτι Δραστηριοτήτων και Υπηρεσιών του ομίλου ανήλθε σε 12,1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των αεροδρομίων Χανίων, Ζακύνθου και Καβάλας ολοκληρώθηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και τον Απρίλιο οι χρεώσεις σε αυτά αυξήθηκαν σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης. Στο τέλος του οικονομικού έτους του 2019, οι εργασίες στα αεροδρόμια Ακτίου, Κεφαλονιάς, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σάμου και Σκιάθου θα έχουν επίσης ολοκληρωθεί. Μόλις οι εργασίες ολοκληρωθούν, θα υπάρξει προσαρμογή των χρεώσεων.

Περί τα 10,9 εκατ. επιβάτες καταγράφηκαν στα αεροδρόμια της Fraport Greece το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 2,7% παρά την εξελισσόμενη διαδικασία ενοποίησης των ευρωπαϊκών αερομεταφορών. Συνολικά, η κίνηση εσωτερικού παρέμεινε σταθερή και η διεθνής αυξήθηκε κατά 3%.

tornosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση