HomeHL-GreeceΨάχνουν και στην Ελλάδα ίχνη τζιχαντιστών

Ψάχνουν και στην Ελλάδα ίχνη τζιχαντιστών

Παρακολουθήσεις από ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα έντονο παρασκήνιο με τις παρακολουθήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ περίπου 3.000- 4.000 μαχητών του ISIS που επιστρέφουν τους τελευταίους μήνες από τη Μέση Ανατολή σε χώρες της Ε.Ε. είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Πρόκειται για άγνωστες έρευνες που πραγματοποιούν, με κάθε μυστικότητα κι αυτή την περίοδο, οι ελληνικές υπηρεσίες ύστερα από σχετικά αιτήματα από ΗΠΑ και χώρες της Ε.Ε. προκειμένου να βρεθούν τα ίχνη, ίσως και στην Ελλάδα, τζιχαντιστών που έχουν εξαφανισθεί από προσώπου γης.

Με πληροφορίες που επικαλούνται ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς έχει εντοπιστεί σε ελληνικό έδαφος και οι περισσότεροι οργανώνουν τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Σε έναν κύκλο ερευνών που δεν δημοσιοποιείται. Με στελέχη των Αρχών Ασφαλείας να αποδίδουν εκεί ένα μεγάλο μέρος από την έξαρση των τηλεφωνικών υποκλοπών από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ τον τελευταίο χρόνο, που ξεπέρασε το 40% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 οι διωκτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ειδοποιούσαν ότι η πτώση της πόλης Ράκα στη Συρία θα οδηγούσε στη μαζική επιστροφή τουλάχιστον 3.000-4.000 μαχητών με ευρωπαϊκά διαβατήρια που παρέμεναν στο πολεμικό μέτωπο. Μία από τις δύο βασικές πύλες εισόδου τους θα είναι κυρίως πάλι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η περιοχή του Έβρου όπως και άλλα σημεία της ενδοχώρας.

Έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε ότι το 2018 υπήρξαν στην Ελλάδα 951 παρακολουθήσεις υπόπτων ύστερα από εντολές ξένων διωκτικών υπηρεσιών, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούσαν υπόπτους για συμμετοχή στο ISIS.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση