HomeHL-SportsΜιχάλης Μπούσης: «Ο ΟΦΗ δεν είναι ψιλικατζίδικο, αίσχος τα χρήματα που του δόθηκαν πέρυσι»

Μιχάλης Μπούσης: «Ο ΟΦΗ δεν είναι ψιλικατζίδικο, αίσχος τα χρήματα που του δόθηκαν πέρυσι»

στραψε και βρόντηξε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά - Θέλει σαν κανονική μεταγραφή τον Γιακουμάκη ο Σαμαράς - Τι είπε ο νέος κόουτς -VIDEO-

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ειδήσεις έβγαλε η επίσημη παρουσίαση του Γιώργου Σίμου από τον ΟΦΗ την Τρίτη (6/8). Παρόντες ήταν τόσο ο Μιχάλης Μπούσης, όσο και ο Γιάννης Σαμαράς, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να είναι έξαλλος με την κατάσταση που επικρατεί με τα τηλεοπτικά.

Όπως είπε, ακόμα η ομάδα δεν έχει συμβόλαιο και δεν πρόκειται να δεχθεί τα χρήματα που πήρε πέρυσι η ομάδα, κάνοντας λόγο για «αδικία» και «αίσχος».

«Ο ΟΦΗ δεν είναι ένα ψιλικατζίδικο, ούτε μια ομάδα που χρειάζεται χαρτζιλίκι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, είπε: «Είχαμε κάνει μια συζήτηση με τη Nova. Μπήκε και η ΕΡΤ στην μέση, έδωσε μια πρόταση. Η πρόταση δεν ήρθε εγγράφως αλλά προφορικά. Την δεχτήκαμε την πρόταση της ΕΡΤ, στην συνέχεια άλλαξε η κυβέρνηση και γίνονται αυτά που γίνονται.

Ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Γίνονται κάποιες προσπάθειες με τη Nova και την ΕΡΤ όμως δεν θα υπογραφεί ξανά συμβόλαιο όπως το περσινό. Δεν θα δεχτώ την αδικία την περσινή. Για εμένα είναι αίσχος τα χρήματα που δόθηκαν πέρυσι για τον ΟΦΗ και ολόκληρη την Κρήτη.

Ο ΟΦΗ δεν είναι ένα ψιλικατζίδικο, ούτε μια ομάδα που χρειάζεται χαρτζιλίκι. Και αυτή την στήριξη θα δούμε πως θα γίνει φέτος και όχι όπως παλιότερα. Από τα τηλεοπτικά μέχρι τους χορηγούς. Εδώ είναι μια ομάδα».

Το ποδόσφαιρο που θέλει ο Σίμος

Ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε κατά την παρουσίασή του για το ποδόσφαιρο που θέλει να αποδώσει η ομάδα, μην κρύβοντας τη χαρά του για την επιστροφή στον σύλλογο έπειτα από 18 χρόνια.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από 18 χρόνια επιστρέφω στον ΟΦΗ. Είμαι χαρούμενος που με επέλεξαν οι επικεφαλής για το πρότζεκτ ώστε να πάει προς την κατεύθυνση που θέλουμε.

Κάθε μέρα γνωρίζω και καλύτερα τους παίκτες και τους ανθρώπους του συλλόγου και η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία επικοδομητική χρονιά εφέτος. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

Καταλαβαίνω πως το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι για τις μεταγραφές όμως το 90% του ρόστερ είναι εδώ και κάθε μέρα έχουν πολύ υψηλό κίνητρο για να δουλεύουν περισσότερο.

Το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος ζωής. Στην ζωή ο ένας είναι να διεκδικείς αυτό που θέλεις και ο άλλος να περιμένεις αυτό που θέλεις. Εμείς θέλουμε να έχουμε μια επιθετική φιλοσοφία ως ομάδα και δεν θέλουμε να εξαρτώμαστε από τους άλλους παρά μόνο από τον εαυτό μας.

Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, να έχουμε την κατοχή της μπάλας στα πόδια μας. Σαν στυλ παιχνιδιού θέλουμε να εξαρτιόμαστε από τον δικό μας εαυτό.

Εγώ εκπροσωπώ ένα σταφ ανθρώπων. Υπάρχει ο άμεσος συνεργάτης μου Περικλής Παπαπαναγής, ο γυμναστής Γιάννης Κεσόγλου, ο προπονητής τερματοφύλακων Βαγγέλης Λάππας και ο αναλυτής Τάσος Πρίτσας. Είμαι πολύ χαρούμενος και τυχερός που έχω μαζί μου αυτό το σταφ», είπε.

Το μεταγραφικό πλάνο

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σαμαράς αναφέρθηκε κυρίως σε θέματα μεταγραφών και τις ανάγκες που υπάρχουν.

«Τελειώνοντας η περσινή χρονιά, είχαν μείνει 9 παίκτες. Αυτό το γνωρίζαμε, είχε γίνει μια προεργασία και ξέραμε πως θα πάρει χρόνο ώστε να κλείσουμε τους παίκτες που θέλουμε. Είμαστε ακόμα στον δρόμο, η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι και ήταν ξεκάθαροι εξαρχής. Θα πάει μέχρι τέλους του μήνα να κλείσουμε αυτό που είχαμε ετοιμάσει.

Πάμε για 3-4 προσθήκες, δύο στόπερ και ένας τερματοφύλακας. Θα κάνουμε υπομονή, όπως κάναμε υπομονή για να χτίσουμε μια ομάδα που θέλει και χρόνο. Κάτι που έχουμε και το κάνουμε καθημερινά για να κλείσουμε το ρόστερ. Το τμήμα σκάουτινγκ του ΟΦΗ απαρτίζεται από δύο άτομα.

Στην Ευρώπη το σκάουτινγκ, σχεδόν σε όλες τις ομάδες, δουλεύουν στο τμήμα σκάουτινγκ 120 άτομα. Αυτήν την στιγμή, υπάρχουν ομάδες που θέλουν να ξεφορτωθούν συμβόλαια και δεν μπορούν παρότι έχουν ατο σκάουτινγκ 100 άτομα.

Γίνεται μια υπερπροσπάθεια για να χτίσουμε την επόμενη μέρα. Στις 22 Μαΐου δεν γνωρίζαμε που θα ήμασταν. Χάσαμε πολύ χρόνο Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη γιατί το σκάουτινγκ δεν δουλεύει πάνω στην μεταγραφική περίοδο αλλά εκτός μεταγραφικής περιόδου. Με δύο άτομα και εμένα έναν, τρεις.

Μιλάω συγκεκριμένα για τον Σεμέντο. Μας ενδιέφερε από πέρυσι και αμέσως τον κλείσαμε τον Ιούνιο κάτι που ήταν πολύ δύσκολο και στην Ολλανδία όλοι ρωτούσαν πως τον πήραμε. Τώρα χτίζουμε το τμήμα σκάουτινγκ, χτίζουμε την ομάδα όπως και κάναμε τα φιλικά παιχνίδια με την Άντερλεχτ μέσω των προσωπικών σχέσεων του Γιώργου.

Πρέπει να αρχίσουμε ξανά και να βγαίνουμε προς τα έξω και να γνωριζόμαστε. Χρειάζεται πολύ υπομονή, ήδη το ξεκινήσαμε Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, εδώ βλέπετε μεγάλες ομάδες πως λειτουργούν. Αφιερώνουμε 24ωρα ολόκληρα για να βρούμε το προφίλ των παικτών που θέλουμε. Θέλει πολύ μεγάλη υπομονή.

Θα πάμε σε ένα ρόστερ 21-22 παικτών, συν 4 τερματοφύλακες. Θα είναι ένα δομημένο και σχεδιασμένο ρόστερ.

Ο Γιώργος γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να γίνει, δημιουργήσαμε ένα τεχνικό τιμ πολύ υψηλού επιπέδου όπως ο Περικλής Παπαναγής που τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στον Απόλλωνα Λεμεσού. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε αυτό που ξεκινήσαμε με τον Χάιμε και τον Αλεσάντρο.

Η ακαδημία του ΟΦΗ θα ξεκινάει από Κ13 και θα φτάνει μέχρι Κ19. Αυτές θα είναι οι πέντε ομάδες της ΠΑΕ. Πρώτα κοιτάζουμε το Νομό Ηρακλείου, κάνουμε σκάουτινγκ τους τελευταίουες 4 μήνες στο Ηράκλειο για να φέρουμε τα καλύτερα παιδιά με τα οποία θα ξεκινούσαμε το νέο επιχείρημα. Συγχρόνως κάναμε σκάουτινγκ και στην υπόλοιπη Κρήτη», σημείωσε.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον Γιώργο Γιακουμάκη, ξεκαθάρισε ότι τον θέλει ως κανονική μεταγραφή: «Η ΑΕΚ, αυτήν την στιγμή, μιλάει με τον παίκτη – ο παίκτης μιλάει με την ΑΕΚ – υπάρχει το ενδιαφέρον. Αν δεν τελειώσει το θέμα, δεν θα μπούμε ανάμεσα. Εμείς θέλουμε να είναι δικοί μας παίκτες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση