HomeHL-GreeceΘάνατος 19χρονου στη Χίο: Ελεύθερος αφέθηκε ο μηχανικός

Θάνατος 19χρονου στη Χίο: Ελεύθερος αφέθηκε ο μηχανικός

Αυτοψία στο γήπεδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο μηχανικός, που οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελέα Χίου, αφέθηκε τελικά ελεύθερος, ενώ θα ακολουθηθεί και γι’ αυτόν η διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας, όπως ακριβώς έγινε και με τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στον μηχανικό του δήμου Χίου αποδίδεται η παραβίαση κανόνων της οικοδομικής, για την εμφανιζόμενη κακοτεχνία στην φονική μπασκέτα, η οποία αποκολλήθηκε από το έδαφος και καταπλάκωσε τον 19χρονο, στη Δασκαλόπετρα της Χίου.

Σημειώνεται πως ο μηχανικός είχε συλληφθεί το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πραγματογνωμοσύνη και περίφραξη του χώρου από τον δήμο Χίου

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί έγινε αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη στον χώρο του γηπέδου της Δασκαλόπετρας, από δύο πραγματογνώμονες( κα Αργυρώ Τσικολή και κ. Γιάννης Μονιώδης), παρουσία της κας Σταυράτη, καθώς και του δημάρχου Χίου και του διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας κ. Λευτέρη Παπαλάνη και δύο τεχνικών συμβούλων του που όρισε ο δήμος.

Κατά την διαδικασία αυτή προέκυψε, όπως επεσήμανε η κα Σταυράτη, η ανάγκη άμεσης περίφραξης του χώρου του γηπέδου, προκειμένου να απομακρυνθεί η πεσμένη μπασκέτα και να αποκλεισθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο ατυχήματος.

Κατά τα λοιπά, συνεχίζεται η μελέτη και η έρευνα των τεχνικών εγγράφων του πρώην δήμου Ομηρούπολης, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι αλλοι και σε ποιο βαθμό συμμετείχαν στην διαδικασία για την κατασκευή και την συντήρηση του χώρου και του εξοπλισμού του και ποιοι ενέχονται στην φερόμενη κακοτεχνία της μπασκέτας για να τους αποδοθούν οι ευθύνες.

Πηγή: astraparis.gr/ ΦΩΤΟ: chiosnews.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση