HomeΚΟΣΜΟΣΠανικός στον αέρα για 175 επιβάτες – Η καμπίνα του αεροπλάνου γέμισε καπνό

Πανικός στον αέρα για 175 επιβάτες – Η καμπίνα του αεροπλάνου γέμισε καπνό

Πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Βαλένθια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στιγμές τρόπου έζησαν οι 175 επιβάτες πτήσης, όταν η καμπίνα του αεροσκάφους γέμισε με πυκνό καπνό.

Το αεροπλάνο της British Airways πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Βαλένθια στην Ισπανία και αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι ειδικές τσουλήθρες έτσι ώστε να γίνει η εκκένωση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τη Daily Mail τρεις επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σε άλλους 16 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα ο πιλότος του αεροσκάφους είπε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι ετοιμαζόταν για αναγκαστική προσγείωση καθώς “ο κινητήρας του αεροπλάνου είχε πιάσει φωτιά”.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση BA422 από το Χίθροου με προορισμό τη Βαλένθια αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Βαλένθια. Όλοι οι επιβάτες με τη βοήθεια του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 175 επιβάτες, έξι μέλη πλήρωμα και δύο πιλότοι. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικός λόγους και έχουν πάρει εξιτήριο. Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητα μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας για το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση