HomeΚΡΗΤΗTo «Ταξίδι της Ελπίδας» στη Σπιναλόγκα και την Κριτσά

To «Ταξίδι της Ελπίδας» στη Σπιναλόγκα και την Κριτσά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέλη από το πλοίο της κυβέρνησης του Κουβέιτ, το οποίο πραγματοποιεί το «Ταξίδι της Ελπίδας» (JourneyofHope), μεταφέροντας παιδιά που πάσχουν από ασθένειες όπως το σύνδρομο Ντάουν (Down), επισκέφτηκαν προχθές το νησί της Σπιναλόγκας και την Κριτσά.

Το «Ταξίδι της Ελπίδας» είναι μια ανθρωπιστική αποστολή που τελεί υπό την αιγίδα του Εμίρη του κράτους του Κουβέιτ, Σεΐχη SabahAl-AhmedAl-jaberAlSabah και έχει σκοπό να ενημερώσει τις κοινωνίες των πόλεων που επισκέπτεται, για την προσφορά, τις πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματα του κράτους του Κουβέιτ στην αντιμετώπιση και φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από το σύνδρομο Ντάουν.

Το πλοίο θα βρίσκεται στο λιμάνι της Ιεράπετρας μέχρι την Κυριακή 15 Ιουνίου.

Χθες το πρωί (ώρα 11.00), δυο από τα παιδιά μαζί με τους τρεις συνοδούς τους έφτασαν στην Πλάκα όπου τους ανέμεναν η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Π. Ε. Λασιθίου κ. Μαρία Λαβδάκη και ο κ. Πελοπίδας Κακογιαννάκης, ο οποίος ανέλαβε και την ξενάγησή τους στη Σπιναλόγκα. Με πολύ ενδιαφέρον πληροφορήθηκαν την μεγάλη ιστορία του νησιού.

Λίγο αργότερα (13.30) επισκέφθηκαν την Κριτσά με μοναδικό σταθμό το Συνεταιρισμό Γυναικών. Παρακολούθησαν πως φτιάχνονται οι νεράτες μυζηθρόπιτες και δοκίμασαν διάφορες γεύσεις… αλλά όχι τη ρακή.

Μετά την Κριτσά, οι επισκέπτες μας μετέβηκαν στον Άγιο Νικόλαο και έξω από το Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου Αγίου Νικόλαου και μοίρασαν πληροφοριακό υλικό για το «Ταξίδι της Ελπίδας».
anatolh.com, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση