HomeHL-GreeceΣπουδαστής μαγειρικής καταγγέλλει υπεύθυνο καταστήματος για βασανιστήρια με καυτό λάδι

Σπουδαστής μαγειρικής καταγγέλλει υπεύθυνο καταστήματος για βασανιστήρια με καυτό λάδι

Ύβρεις, εγκαύματα και κλωτσιές σε κουζίνα εστιατορίου της Κέρκυρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε σπουδαστής μαγειρικής, ο οποίος έκανε την πρακτική του άσκηση σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας.

Ο σπουδαστής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κέρκυρας, υπέστη βασανιστήρια από τον υπεύθυνο της κουζίνας του καταστήματος.

Συγκεκριμένα ο 19χρονος σπουδαστής μαγειρικής έκανε λόγο ούτε λίγο, ούτε πολύ, για «μεσαιωνικά βασανιστήρια».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, ο υπεύθυνος κουζίνας του εν λόγω εστιατορίου ασκούσε συστηματικά εναντίον του σωματική και λεκτική βία, με αποκορύφωμα συνεχή περιστατικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Όπως αναφέρει ο 19χρονος στην καταγγελία, ο υπεύθυνος κουζίνας του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια του, του προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον εξύβριζε σκαιότατα ενώ του κατάφερε κλωτσιά στο τραυματισμένο του πόδι.

Ο σπουδαστής, αφού πρώτα απειλήθηκε πως αν παραιτηθεί ή δημοσιοποιήσει την καταγγελία του δεν θα βρει ποτέ δουλειά ως σεφ, αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση στον Εισαγγελέα Κέρκυρας αφού προηγουμένως ζήτησε και εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τα τραύματά του.

Ο 19χρονος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προχώρησε παράλληλα και σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το οποίο και δημοσιοποίησε το περιστατικό, συνοδευόμενο από φωτογραφίες των τραυματισμένων χεριών του νεαρού σπουδαστή.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, υπογράμμισε πως υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά σε εκπαιδευόμενους σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, ωστόσο, οι νεαροί εργαζόμενοι φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημες καταγγελίες. Ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε εντατικούς ελέγχους και κάλεσε όσους υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές ή καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων να μην διστάζουν να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά στα σωματεία τους.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση