HomeΚΡΗΤΗΣε Ηράκλειο και Χανιά θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις της Πρόνοιας

Σε Ηράκλειο και Χανιά θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις της Πρόνοιας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προθεσμία έως τις 20 Ιουνίου έχουν οι δικαιούχοι για υποβολή αιτήσεων στους Δήμους για συμμετοχή στις κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο και Αύγουστο, στο πλαίσιο του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου θα λειτουργήσουν 11 κατασκηνώσεις, όπου θα φιλοξενηθούν συνολικά 9.220 άτομα. Δικαιούχοι είναι παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένα άτομα, αναφέρει το iefimerida.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Για την επιλογή των κατασκηνωτών λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

α) Για τα παιδιά απαιτείται:

Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς το Δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ηλικία του παιδιού.

Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογεονεική, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λ.π.).

Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται: η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κ.λ.π.).

β) Για τα άτομα με αναπηρίες:

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.) που εδρεύει επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, τηλέφωνο 210 52 36 501.

Το ποσό συμμετοχής έχει καθορισθεί σε 30 € ανά άτομο για όλη την κατασκηνωτική περίοδο (10 ημέρες). Ποσό συμμετοχής δεν καταβάλουν τα παιδιά τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών, τα άτομα με αναπηρίες και τα παιδιά οικογενειών στις οποίες ένας τουλάχιστον από τους γονείς είναι άνεργος.

γ) Για τα ηλικιωμένα άτομα απαιτείται:

Αίτηση του ατόμου στο Δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης.

Υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματός του.

Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται ατομικά ή συλλογικά μέσω των ΚΑΠΗ που συμμετέχει κάθε ηλικιωμένος.

Οι κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν στην Κρήτη με τα τηλέφωνα επικοινωνίας

Χερσονήσου τηλ. 2813404600 για παιδιά, για άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένα άτομα

Χανίων 2821341690 για παιδιά, για άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένα άτομα

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση