HomeHL-WorldΗΠΑ: Πληροφορίες για πυροβολισμούς και νεκρούς στο Ντέιτον του Οχάιο

ΗΠΑ: Πληροφορίες για πυροβολισμούς και νεκρούς στο Ντέιτον του Οχάιο

Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Τέξας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα επίθεση με πυροβολισμούς και πολλά θύματα, νεκρούς και τραυματίες, αυτή τη φορά στο Ντέιτον του Οχάιο, έρχεται να συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

Λίγες ώρες μετά το μακελειό με τους 20 νεκρούς και τους 26 τραυματίες στο Ελ Πάσο του Τέξας, άγνωστος άνοιξε πυρ σε μπαρ με πληροφορίες να κάνουν λόγο για έως και δέκα νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται πιθανότατα και ο δράστης, ενώ φέρεται να διέφυγε με σκούρο τζιπ ένα δεύτερο άτομο που ενεπλάκη στην επίθεση.

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο WHIO-TV έχει σημάνει συναγερμός στην αστυνομία μετά από πληροφορίες για ένοπλο στην περιοχή της East 5th Street. Το δίκτυο λέει ότι πολλοί άνθρωποι δέχθηκαν πυρά κι ότι στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα. Τοπικά νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν ότι διακομίζονται εκεί αρκετοί τραυματίες.

Κάποια ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης ίσως έχει εξουδετερωθεί από την αστυνομία, συνελήφθη ή είναι νεκρός κι ότι ίσως εμπλέκονται περισσότερα άτομα στην επίθεση, καθώς η αστυνομία φέρεται να αναζητά έναν άνδρα που φορούσε μάσκα, ήταν οπλισμένος στη διάρκεια του περιστατικού και διέφυγε με μαύρο τζιπ.

Δραματικές μαρτυρίες

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν κάπου «40-50 πυροβολισμούς» έξω από μπαρ. «Υπάρχουν νεκροί στο δρόμο παντού… έγινε μακελειό εδώ πέρα», ανέφερε ένας άνδρας σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook. Ενώ ένας άλλος, ο Τζέιμς Γουίλιαμς, περιέγραψε το μακελειό, σημειώνοντας ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με τυφέκιο AR-15, φορούσε ακουστικά και ειδικό γιλέκο. Ο δράστης «άρχισε να φυτεύει σφαίρες παντού. Έξω στην αυλή όπου καθόμουν υπήρχαν τουλάχιστον οκτώ νεκροί, δεν ξέρω πόσους άλλους απομάκρυναν από άλλα σημεία. Είναι τρομερό, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», ανέφερε σε βίντεο στο Facebook, οπου διακρίνονταν αρκετά πτώματα καλυμμένα με λευκά σεντόνια.

Η επίθεση έγινε γύρω στη μία τα χαράματα τοπική ώρα στο μπαρ Ned Peppers σε μια περιοχή του Ντέιτον γνωστή ως Oregon District, όπου υπάρχουν πολλά νυκτερινά κέντρα, γκαλερί και εστιατόρια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση