HomeHL-9Οι έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. και των “ράμπο” του ΣΔΟΕ δεν ήταν … μαϊμού

Οι έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. και των “ράμπο” του ΣΔΟΕ δεν ήταν … μαϊμού

Χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα κατασχέθηκαν στην Κρήτη μέσα σε πέντε ημέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντυπωσιακά αποτελέσματα είχαν οι σαρωτικοί έλεγχοι του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και κλιμακίου των “ράμπο” του Σώματος Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος Αττικής, καθώς μέσα σε πέντε ημέρες, κατάφεραν να εντοπίσουν χιλιάδες προϊόντα – μαϊμού, να συλλάβουν έναν άνδρα και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος άλλων πέντε ατόμων.

maimoudes2

Οι έφοδοι των ελεγκτικών κλιμακίων πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου κατά το χρονικό διάστημα από τις 29 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου, στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων στο νησί.

Κατά τη διάρκεια των εφόδων αυτών συνελήφθη ένας 28χρονος άνδρας για παράνομη πώληση οινοπνευματωδών ποτών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων τεσσάρων ανδρών και μίας γυναίκας, ηλικίας από 51 έως και 62 χρόνων για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

Τα μέλη του ειδικού κλιμακίου πραγματοποίησαν εφόδους σε καταστήματα και αποθήκες σε περιοχές του Ηρακλείου, της Χερσονήσου και του Ρεθύμνου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 56.851 είδη προϊόντων απομίμησης (είδη ένδυσης και υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια, αρώματα, ρολόγια, γυαλιά) διαφόρων επώνυμων εταιρειών,

– 161.500 στάμπες επωνύμων εταιρειών,

– 2.056 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών (551 φιάλες του ενός λίτρου έκαστη και ακόμη 301 φιάλες των 5 λίτρων έκαστη),

– 5 μηχανήματα εκτύπωσης και τοποθέτησης σταμπών

Ο 28χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηρακλείου με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος ενώ την υπόθεση χειρίζεται Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

maimoudes8

Διαφήμιση
Διαφήμιση