HomeHL-9Κρήτη: Τιμητική διάκριση σε Γερμανούς πολιτικούς

Κρήτη: Τιμητική διάκριση σε Γερμανούς πολιτικούς

Kαταδικάζουν τις βαρβαρότητες των ναζί και αναγνωρίζουν τα δίκαια της Ελλάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο φιλέλληνες αξιωματούχους Γερμανούς πολιτικούς που καταδικάζουν τις καταστροφές -βαρβαρότητες των ναζί και αναγνωρίζουν τα δίκαια της Ελλάδας, καλωσόρισαν και τίμησαν η Περιφέρεια Κρήτης και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

Πρόκειται για τον Υπουργό Δρ. Σπένλε Λούτβικ ομοσπονδιακό Βουλευτή Βαυβαρίας, και τον ομοσπονδιακό Βουλευτή Βερολίνου Φλόριαν Χάν, οι οποίοι διατηρούν στενούς δεσμούς με την ομογένεια και συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου του Παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών που πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο.

Οι προσφωνήσεις και επίδοση διακρίσεων – δώρων στους Γερμανούς πολιτικούς έγινε στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου συμβουλίου Κρητών Μανόλη Κουγιουμουτζή και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος και τους δώρισε το πλούσιο σε ύλη βιβλίο – τόμο της ιστορίας της Κρήτης γραμμένο από τον πανεπιστημιακό καθηγητή Θεοχάρη Δετοράκη.

Οι δύο Γερμανοί πολιτικοί – μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα του πολυπληθούς ακροατηρίου – ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο για την υποδοχή και τις τιμητικές διακρίσεις λέγοντας, ότι, χαίρονται πολύ που βρίσκονται στην ιστορική Κρήτη που είναι στην καρδιά τους.

Ο κάτοικος Βαυβαρίας Πρόεδρος κ. Κουγιουμουτζής, στενός φίλος των Γερμανών πολιτικών πρόσθεσε ότι είναι ένθερμοι φίλοι της Κρήτης, της χώρας μας και ότι καταδικάζουν τις καταστροφές – βαρβαρότητες των ναζί και ότι αναγνωρίζουν τα δίκαια των Ελλήνων.

Μάλιστα ο Πρόεδρος ανακοίνωσε, ότι, ο Γερμανός Υπουργός και ο Βουλευτής έχουν αποδεχτεί να χρηματοδοτηθεί από τη Γερμανία αίτημα της πρωτοβουλίας Χανίων που έχει πρόεδρο τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαδερό να γίνουν εργασίες αποκατάστασης των παλαιών φυλακών της Αγιάς και στον χώρο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο Μουσείο της Μάχης της Κρήτης. Ο κ. Κουγιουμουτζής κλείνοντας είπε, ότι, στο διάστημα της παρουσίας τους στην Κρήτη οι δύο Γερμανοί πολιτικοί θα επισκεφτούν τα Χανιά και θα έχουν συνάντηση με τον κ. Παπαδερό ώστε να συζητήσουν για τις διαδικασίες υλοποίησης του αιτήματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση