HomeHL-SportsΟΦΗ: Ο Φιγκεϊρέντο, ο Γιακουμάκης και η πολυκοσμία στην επίθεση

ΟΦΗ: Ο Φιγκεϊρέντο, ο Γιακουμάκης και η πολυκοσμία στην επίθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ ενισχύει την επίθεσή του με την απόκτηση του Ζοάο Φιγκεϊρέντο, ενώ περιμένει την κατάληξη της υπόθεσης του Γιακουμάκη, για να αποκρυσταλλωθεί η γραμμή κρούσης της επόμενης σεζόν.

Ανοικοδόμηση περιλάμβανε η φετινή μεταγραφική περίοδος για τον ΟΦΗ, που είδε πολλούς παίκτες να αποχωρούν από την ομάδα και (λιγότερους) να έρχονται για να ενισχύσουν την προσπάθεια της νέας σεζόν.

Αυτό συντέλεσε σε ένα «ξεσκαρτάρισμα» στο ρόστερ, με το βάρος να πέφτει στη μεσοεπιθετική γραμμή, που συγκέντρωσε τη μερίδα του λέοντος στις προσθήκες.

Από τις επτά μεταγραφές μέχρι στιγμής  (Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μίγγος, Μάνος, Μαρινάκης, Φερέιρα, Δεληγιαννίδης) οι τέσσερις αφορούν τη γραμμή κρούσης, ενώ ο Φιγκεϊρέντο, για τον οποίον απομένουν τα απολύτως τυπικά, προστέθηκε για να βάλει «ερωτηματικό» γύρω από την υπόθεση του Γιακουμάκη.

Ο Γιακουμάκης αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν με τα μελανόλευκα ως δανεικός από την ΑΕΚ, μετρώντας 2 γκολ και μια ασιστ σε 10 αγώνες στη Super League.

Το καλοκαίρι επέστρεψε στην Ένωση, όπου αρχικά φάνηκε να μην έχει τις πιθανότητες με το μέρος του για να συνεχίσει Παρ’ όλα αυτά, ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν έχει δώσει ακόμα το «σύνθημα» για την αποχώρησή του, με τον Έλληνα επιθετικό να προπονείται κανονικά με τους «κιτρινόμαυρους».

Ο ΟΦΗ έχει έρθει σε συμφωνία με τον Γιακουμάκη για τριετές συμβόλαιο και περιμένει να δει το μέλλον του στα Σπάτα να ξεκαθαρίζει. Ο ίδιος σίγουρα θα επιθυμούσε να αγωνιστεί στο Γεντί Κουλέ, συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα, η προοπτική της Ευρώπης, που επίσης τον απασχολεί, δεν φαίνεται να υπάρχει για την ώρα και αυτό που περιμένουν οι Ομιλίτες είναι να μείνει ελεύθερος και να κατηφορίσει ξανά προς τη γενέτειρά του, Κρήτη. Πάντως προς το παρόν η υπόθεση είναι στάσιμη.

Το τελευταίο «χτύπημα» του ΟΦΗ είναι ο Βραζιλιάνος Ζοάο Φιγκεϊρέντο, τη μεταγραφή του οποίου ανακοίνωσε η Ζαλγκίρις Κάουνας. Απομένουν τα τυπικά για να πράξουν το ίδιο και οι Ηρακλειώτες, προσθέτοντας στο ρόστερ τους τον 23χρονο, που σε δυο σεζόν με τους Λιθουανούς σκόραρε 12 φορές και μοίρασε 3 ασίστ σε 36 παιχνίδια.

Ο Βραζιλιάνος με ύψος 1,79 αγωνίζεται ως σέντερ φορ, ωστόσο μπορεί να προσφέρει και στα πλάγια, κυρίως δεξιά, αφού αυτό είναι το «καλό» του πόδι. Έτσι η απόκτησή του έρχεται να συμπληρώσει την πιο «γεμάτη» γραμμή των Κρητικών, όπου ο Γιώργος Σίμος θα διαθέτει πληθώρα επιλογών.

Συγκεκριμένα προβάδισμα τη δεδομένη χρονική στιγμή στο 4-2-3-1 που φαίνεται πως θα προτιμάται έχουν οι Σεμέντο, Ναμπί, Τσιλιανίδης και Μάνος.

Ως εναλλακτικές για τις πτέρυγες υπάρχουν επίσης οι Βαζ, ο Φερέιρα, που «ψάχνει» τα πατήματά του σε αυτό το πρώτο διάστημα της σεζόν και… χωρίς τον Χάιμε Βέρα στο πλευρό του, ο Ντίνας, ο Φιγκεϊρέντο και ο Σάσι, δηλαδή συνολικά 9 παίκτες για 4 θέσεις.

Ο Πέρσον δεν υπολογίζεται και παρότι δοκιμάστηκε σε ορισμένα φιλικά στην Ολλανδία, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Όσον αφορά τον Χουάν Νέιρα, φαίνεται πως πρόθεση του Σίμου είναι να τον αξιοποιήσει περισσότερο ως «οκτάρι» και λιγότερο σε θέση επιτελικού πίσω από τον φορ. Στον άξονα πάντως στα φιλικά το δίδυμο Μεγιάδο-Σακόρ εμφανίστηκε συχνότερα από κάθε άλλο.

Μένει να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του Φιγκεϊρέντο και το τί μέλλει γενέσθαι με τον Γιακουμάκη, η μεταγραφή του οποίου δεν φαίνεται μεν να επηρεάζεται από τον Βραζιλιάνο, ωστόσο δεν παύει να δημιουργεί ιδιαίτερο… συνωστισμό στην επίθεση του ΟΦΗ, δίχως να αποκλείονται αποχωρήσεις ή επαναξιολογήσεις, μετά το τέλος του βασικού στάδιου της προετοιμασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση