HomeΚΟΣΜΟΣΣκόπια: Συνάντηση Ζάεφ – Μπορίσοφ με «άρωμα»… αλυτρωτισμού

Σκόπια: Συνάντηση Ζάεφ – Μπορίσοφ με «άρωμα»… αλυτρωτισμού

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Γκότσε Ντέλτσεφ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί ο Βουλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ζόραν Ζάεφ. Η επίσκεψη, σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, συμπίπτει με τα δύο χρόνια από τη διμερή Συμφωνία Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας, την οποία υπέγραψαν οι δύο πλευρές.

Στα Σκόπια, ο Μπορίσοφ σχολίασε ότι τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν τον τελευταίο χρόνο στα ζητήματα της κοινής ιστορίας των δύο χωρών ξεπερνούν αυτό που επιτεύχθηκε για περισσότερα από 20 χρόνια, «αλλά δεν είναι αρκετά και μας περιμένει σοβαρή και εντατική δουλειά στην κατεύθυνση αυτή».

Από την πλευρά του ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δύο χώρες δείχνουν κάθε μέρα στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο ότι μπορούν να λύνουν τα προβλήματα μεταξύ τους μέσω του διαλόγου.

Σε συνάντηση, δε, με τον Σκοπιανό πρόεδρο, Στέβο Πεντάροφσκι, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ συζήτησε τις δυνατότητες για πιο γρήγορη κατασκευή του Διαδρόμου 8, ο οποίος έχει μεγάλη σημασία για τη μεταφορική συνδεσιμότητα στην περιοχή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται και για την εξεύρεση λύσης σε ιστορικά διμερή ζητήματα, όπως αυτό του Γκότσε Ντέλτσεφ, ηγέτη της «εξέγερσης του Ίλιντεν», που θεωρείται εθνικός ήρωας και για τις δύο χώρες. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Ντέλτσεφ, που βρίσκεται στα Σκόπια.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση