HomeHL-9Το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Σκουλάκη

Το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Σκουλάκη

Τριήμερο πένθος στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Κρήτης, αλλά και απλοί πολίτες, αποχαιρέτησαν τον Χανιώτη πολιτικό με τιμές εν ενεργεία δημάρχου.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά και εν συνεχεία ο ενταφιασμός έγινε στη γενέτειρά του τον Πλάτανο Κισσάμου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής ηγεσίας και της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ο γιος του Μανώλη Σκουλάκη, ευχαρίστησε τον κόσμο και μιλώντας για τον πατέρα του τόνισε ότι έδωσε πολύ περισσότερα από αυτά που έλαβε. «Έμεινε με καθαρά τα χέρια. Ο Μανώλης ήταν ευφυής, ήταν ταλαντούχος, εργατικός και πεισματάρης. Έκανε αυτό που χρειαζόταν για να γίνουν τα οράματα πράξεις. Έβαλε «μπέτη» και πήρε δύσκολες αποφάσεις με προσωπικό ρίσκο. Είμαστε υπερήφανοι για αυτόν τον άνθρωπο…τον πατέρα μας. Θα κυκλοφορούμε με το κεφάλι ψηλά. Θα θυμόμαστε την ανθρωπιά του!!! Καλοστρατιά….η θύμηση σου θα ναι πάντα μαζί μας»

Η βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Φίλε Μανώλη είμαστε όλοι εδώ τιμούμε την διαδρομή σου τον πατριωτισμό σου …Αφήνεις μία βαριά κληρονομιά… Καλό σου ταξίδι φίλε Μανώλη»

Ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στη σταδιοδρομία του Μανώλη Σκουλάκη τονίζοντας το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης που τον διέκρινε. Αγαπούσε με πάθος τα Χανιά και έδωσε λύσεις σε πολλά προβλήματα του τόπου. «Αγαπητέ Μανώλη σήμερα νοιώθουμε φτωχότεροι. Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν εσένα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Σε αποχαιρετώ με σεβασμό στη μνήμη σου.»

Τα Χανιά αποχαιρέτησαν τον πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο με τιμές εν ενεργεία δημάρχου και δημοτική δαπάνη, όπως αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων που πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.

Στο πλαίσιο του τριήμερου πένθους για την απώλεια του Μανώλη Σκουλάκη οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες. Σήμερα οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, των Δημοτικών επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων τους θα παραμείνουν κλειστές από τη μία μετά το μεσημέρι.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο παρέστη στην εξόδιο ακολουθία ενώ ο δήμαρχος εκφώνησε τον επικήδειο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε πως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί η πρόταση το όνομα του Μανώλη Σκουλάκη να δοθεί σε δρόμο, πλατεία, χώρο του Δήμου ή σε δημοτικό κτίριο των Χανίων.

 

(φώτο από eparxies.gr)

Διαφήμιση
Διαφήμιση