HomeΚΡΗΤΗΚάλεσμα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για θέσεις μαθητείας

Κάλεσμα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για θέσεις μαθητείας

Από το δημόσιο ΙΕΚ Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η διεύθυνση του Δημόσιου ΙΕΚ Χανίων προσκαλεί τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του Νομού Χανίων να δημιουργήσουν θέσεις μαθητείας για την ειδικότητα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)» των Δημοσίων ΙΕΚ.

Οι φορείς του Ιδιωτικού Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας θα πρέπει να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο portal του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/angelia-theseon-matheteias χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET για την είσοδο τους.

Για τους φορείς του Δημόσιου Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας, απαιτείται Απόφαση του Δ.Σ. του φορέα ή Απόφαση του ανώτατου μονοπρόσωπου ή συλλογικού οργάνου διοίκησης του φορέα, η οποία θα σταλεί ηλεκτρονικά σε ψηφιακή μορφή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected]  και [email protected]  μέχρι τέλος Αυγούστου, καθώς και εγγραφή στο portal του ΟΑΕΔ (για όσους φορείς δεν έχουν εγγραφεί κατά τα προηγούμενα χρόνια).

Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευομένων ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη ήτοι 21,78 ανεξαρτήτως ηλικίας. Το ποσό της επιδότησης από το ΥΠΠΕΘ ορίζεται στα 16,54 ευρώ. Το ποσό της επιδότησης προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο. Το υπολειπόμενο ποσό της αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, καταβάλλεται μηνιαίως από τον εργοδότη, στον οποίο πραγματοποιείται το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας και ανέρχεται σε κάθε περίπτωση στο ποσό των 9,30€ ανά ημέρα εργασίας (από 1/6/2019).  Για τις ημέρες που ο μαθητευόμενος βρίσκεται σε κανονική άδεια (12 ημέρες), ο εργοδότης επιβαρύνεται με το σύνολο της ημερήσιας αποζημίωσης του μαθητευόμενου (21,78€).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μαθητείας το οποίο διαρκεί 6 μήνες (960 ώρες) οι καταρτιζόμενοι προσέρχονται στις επιχειρήσεις για 4 ημέρες ανά εβδομάδα. Την πέμπτη ημέρα παρακολουθούν σεμινάρια κατάρτισης στο ΔΙΕΚ Χανίων.

Πληροφορίες: ΔΙΕΚ Χανίων, Σχολικό Συγκρότημα ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου , Τηλέφωνο: 28210 59 855 – 850 , Email: [email protected] , webpage: iekchanion.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση