HomeΚΡΗΤΗ«Ανάσα» σε συνταξιούχο που ρύθμισε τα χρέη του

«Ανάσα» σε συνταξιούχο που ρύθμισε τα χρέη του

Είχε 10 δάνεια από 4 τράπεζες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη ανακούφιση έδωσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων σε χρεωμένο συνταξιούχο καθώς κατάφερε να ρυθμίσει τα χρέη του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ο συγκεκριμένος συνταξιούχος, υπάλληλος του ΟΤΕ με προβλήματα υγείας, είχε συνολικό χρέος 113.689 ευρώ σε τράπεζες και σε 10 δάνεια, με απόφαση του δικαστηρίου θα πληρώνει αντί 300 ευρώ 250 ευρώ το μήνα.

Ο οφειλέτης είχε σύνταξη 1200 ευρώ, δεν διαθέτει άλλο εισόδημα ενώ στην κατοχή του έχει μια κύρια κατοικία και δευτερεύουσα καθώς και αγροτεμάχια.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Το Ειρηνοδικείο των Χανίων, αφού έκρινε ότι συντρέχουν στο πρόσωπο του  αιτούντος οι προϋποθέσεις ένταξης του στο Νόμο Κατσέλη παράλληλα δε συντρέχει επείγουσα περίπτωση και κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης στα συμφέροντα του, καθώς η ήδη υπάρχουσα έληξε στις 14-7-2019,του μεταρρύθμισε  την  Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο.

1)Δέχεται, το αίτημα μεταρρύθμισης  της υπάρχουσας, Προσωρινής Διαταγής.

2)Διατάσσει, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του αιτούντος, μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης,

3)Διατάσσει, την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης ,της κινητής και ακίνητης περιουσίας του  αιτούντος  δηλ.  μέχρι το έτος 2022

4)Ορίζει 250 ευρώ, μηνιαία δόση, προς τις πιστώτριες  Τράπεζες συμμέτρως διανεμόμενο μεταξύ τους

Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η χορηγηθείσα Μεταρρυθμιστική Προσωρινή Διαταγή, από το Ειρηνοδικείο των Χανίων, είναι  σημαντική, για τον συνταξιούχο, είναι  σύμφωνα με τις διατάξεις και  το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, καθώς ο δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει ο οφειλέτης ,δέχτηκε την αίτηση  μεταρρύθμισης εντάσσοντας τον, στην εν λόγω νομοθεσία ,απαλλάσσοντας τον από την  μεγάλη δόση των 300 ευρώ.

Για ενημέρωση, συμβουλευτική, ένταξη στην υπάρχουσα νομοθεσία ή σε μεσολάβηση με τις τράπεζες, κάθε υπερχρεωμένος, μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140 ή στο email [email protected]».

Διαφήμιση
Διαφήμιση