HomeΚΡΗΤΗΚρητικός στο κύκλωμα της διακίνησης ηρωίνης

Κρητικός στο κύκλωμα της διακίνησης ηρωίνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα 30 εκατομμύρια ευρώ κοστολογείται η ηρωίνη της από το λιμενικό που με επιτυχία σήμερα εξάρθρωσε το οργανωμένο κύκλωμα της διακίνησης ναρκωτικών.

Μάλιστα ο εφοπλιστής που εμπλέκεται στο κύκλωμα είναι κρητικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.133,420 κιλά ηρωίνης κρυμμένα σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου που ήταν έτοιμα, συσκευασμένα με σκοπό να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost σε προηγούμενο δημοσίευμα (δείτε εδώ).

HROINH POLY

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί, πέντε Έλληνες και ένας ανήλικος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους  1,133,420kgr, καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1gr.

Επιπλέον, κατασχέθηκανέξι πολυτελή Ι.ΧΕ. οχήματατα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, τοχρηματικό ποσό των 6,235 )αι λοιπά αντικείμενα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

NARKOTIKA1

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,δήλωσε σχετικά:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώςκαι την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση