HomeHL-PsilaΟ άνδρας με τις περισσότερες πτήσεις στον κόσμο

Ο άνδρας με τις περισσότερες πτήσεις στον κόσμο

Χρήσιμες συμβουλές από τον «ειδικό», που περνάει 250 ημέρες το χρόνο σε αεροπλάνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Αυτό το μήνα o Τομ Στάκερ έσπασε το ρεκόρ των 20 εκατομμυρίων μιλίων στον αέρα. Κάθε πτήση που παίρνει την πληρώνεται από την τσέπη του, λέει. Τα δωρεάν μίλια που δικαιούται πηγαίνουν σε μέλη της οικογένειας, φιλανθρωπικά ιδρύματα και άλλα.

Ο πιο συχνός ταξιδιώτης του κόσμου έχει «πετάξει» περισσότερα από 21 εκατομμύρια μίλια, γύρισε τον ισημερινό 844 φορές και κέρδισε μια θέση στους «mega-VIP» της εταιρείας United Airlines.

Ο Στάκερ, που αυτοαποκαλείται «εθισμένος» στα αεροπορικά ταξίδια, περνάει 250 ημέρες το χρόνο σε αεροπλάνα και ισχυρίζεται ότι έχει βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει το τζετ λαγκ, για το οποίο δεν έχει ανακαλυφθεί καμία «θεραπεία».

Ο 65χρονος είπε στη New York Post. «Εάν περνάω περισσότερο από μια εβδομάδα σε ένα μέρος, λέω ότι πρέπει να επιστρέψω στον αέρα. Είμαι πιο φοβισμένος στο έδαφος παρά στον αέρα».

Με κατατωγή από το Νιού Τζέρσεϊ, ο συνταξιούχος, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης σε έναν αντιπρόσωπο αυτοκινήτων, πετάει αποκλειστικά με την United Airlines από τότε που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανταμοιβής επιβατών το 1983.

Ισχυρίζεται ότι το μυστικό του για να περνάει ανώδυνα τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων είναι ένα χάπι Ambien (περιέχει την φαρμακευτική ουσία ζολπιδέμη) και ένας «στρατηγικός δυνατός» ύπνος, όπως λέει.

Μόλις φτάσει στον προορισμό του, ο Στάκερ αποκαλύπτει ότι παίρνει έναν ακόμα υπνάκο διάρκειας τριών ωρών για να καταπολεμήσει το τζετ λαγκ.

Μερικά από τα πιο μίλια που έχει διανύσει στον ουρανό περιλαμβάνουν την πτήση προς την Αυστραλία, την οποία έχει κάνει περισσότερες από 350 φορές.

Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών λέει ότι είναι «ο ρομαντισμός» της πτήσης, όχι των προορισμών, αυτό είναι το πάθος του.

Ως επί το πλείστον, ταξιδεύει μόνο για να ταξιδέψει. Ο αφοσιωμένος ταξιδιώτης δήλωσε: «Αγαπώ πραγματικά τα πάντα σε μια πτήση».

Μέχρι το 1997, η εμμονή του είχε αρχίσει να γίνεται αισθητή. «Ξαφνικά, αφού έφτασα τα 10 εκατομμύρια μίλια, άρχισα να μπαίνω στα παγκόσμια ρεκόρ και να πετάω για λόγους ανταγωνισμού».

Και υπάρχουν προνόμια με το να είναι ο κορυφαίος «συλλέκτης μιλίων» συμπεριλαμβανομένων καθισμάτων στην Α΄ θέση (First Class).

Η United Airlines του παρέχει, μεταξύ άλλων, πολυτελή υπηρεσία μεταφοράς με Mercedes-Benz, δωρεάν κοκτέιλ, δυνατότητα παράλειψης των αναμονών στην ουρά και συμμετοχή στο αποκλειστικό πρόγραμμα Polaris Lounge – εξοπλισμένο με ντους, ιδιωτικά γραφεία και συχνή παρουσία διασημοτήτων.

Σε κάποια από τα ταξίδια του έχει καθίσει δίπλα στην Τζάνετ Τζάκσον και Στιβ Τάιλερ. Κάποτε, έπεισε τον Μπιλ Μάρεϊ να αφήσει ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή του αδερφού του.

Το κόλπο του είναι να «τους εμπλέκει σε συνομιλίες που ίσως δεν είχαν ποτέ πριν» με το ερώτημα «Ποια ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευσή σου ενώ μεγάλωνες;».

newmoney.gr