HomeHL-9Δύσκολη αποδείχθηκε η χθεσινή ημέρα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Δύσκολη αποδείχθηκε η χθεσινή ημέρα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν συνολικά έξι πυρκαγιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολη ήταν η χθεσινή ημέρα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη, καθώς από την αποτίμηση των συμβάντων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν προκύπτει ότι οι πυροσβέστες επιχείρησαν για την κατάσβεση συνολικά έξι πυρκαγιών και πρόσφεραν παροχή βοήθειας σε άλλες τρεις περιπτώσεις.

Από τα συμβάντα που διαχειρίστηκαν τα σημαντικότερα, αφορούσαν στα εξής:

Φωτιά στο Τεφέλι

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 12 χθες το μεσημέρι σε χορτολιβαδική – γεωργική έκταση κοντά στο Τεφέλι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Επί τόπου έσπευσαν συνολικά 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμε και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο σημείο παρέμεινε πυροσβεστική δύναμη για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων αναζωπυρώσεων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πυρκαγιά στις αρχαιότητες Μαλίων

Στις 16:30 το απόγευμα, ακόμη μία πυρκαγιά έθεσε σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στις αρχαιότητες του Δήμου Χερσονήσου. Έξι πυροσβέστες του Κλιμακίου Χερσονήσου που έσπευσαν στο σημείο με τρία οχήματα κατάφεραν να θέσου τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο τρεις ώρες αργότερα.

Και σε αυτή την περίπτωση διενεργείται προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Φωτιά και στην Αυλή

Την ίδια περίπου ώρα, μία ακόμη φωτιά ξεσπούσε σε αγροτική περιοχή κοντά στην Αυλή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, καταστρέφοντας γεωργική έκταση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 5:13 το απόγευμα και οι τέσσερις πυροσβέστες του Κλιμακίου Βιάννου που συμμετείχαν στην κατάσβεση έδιναν μάχη με τις φλόγες μέχρι τα μεσάνυχτα προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Και σε αυτή την περίπτωση τα αίτια που την προκάλεσαν παραμένουν άγνωστα.

Οι φλόγες ξεπήδησαν στο οικόπεδο

Συνολικά 9 πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα σε υπαίθριο οικοπεδικό χώρο, στον αστικό κορμό του Βαρύπετρου Χανίων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστα αίτια τα οποία και διερευνώνται ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση