HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFortnite: Ξεκίνησε η μάχη για τα 3 εκατ. δολάρια

Fortnite: Ξεκίνησε η μάχη για τα 3 εκατ. δολάρια

Τριήμερος τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Νέα Υόρκη χτυπά η καρδιά του πλέον δημοφιλούς παιχνιδιού του Fortnite. Από χθες Παρασκευή 26 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουλίου διοργανώνεται το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο με τους νικητές να μοιράζονται το αστρονομικό ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο η Epic Games είχε ανακοινώσει τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου με τα εκατομμύρια των παιχτών ηλικίας από 13 ετών και άνω να χορεύουν στους ρυθμούς του Floss.

Η διαδικασία για την τελική φάση είχε ξεκινήσει από τις 13 Απριλίου με τα προκριματικά όπου συμμετείχαν όλοι οι παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω από Ευρώπη, Ασία, Ωκεανία, Βραζιλία και Αμερική. Οι προκριματικοί αγώνες διήρκησαν 10 εβδομάδες με τους καλύτερους παίκτες να απολαμβάνουν αμοιβές από 100 δολάρια έως και 5000 δολάρια.
2

Στο τριήμερο event του Ιουλίου συμμετάσχουν οι 100 καλύτεροι παίκτες του fortnite μεταξύ των 40 εκατομμυρίων που είχαν δηλώσει συμμετοχή στα προκριματικά.

Ο δεκαπεντάχρονος παίκτης Benjy – το όνομα του παίκτη του είναι Benjyfishy – από την Sunbury της Αγγλίας είναι ένας από τους λίγους Βρετανούς gamers που έφτασε στον τελικό. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το παγκόσμιο κύπελλο είναι το αποκορύφωμα των 8 ωρών καθημερινής εξάσκησης που έκανε τους τελευταίους πέντε μήνες. Αν κερδίσει, όπως είπε θα αγοράσει ένα σπίτι για την οικογένειά του.

«Θα είναι λίγο διαφορετικό όταν είμαι στη σκηνή γιατί δεν είμαι ποτέ σε μια τέτοια τεράστια σκηνή. Έχω παίξει μόνο στην κρεβατοκάμαρά μου έτσι θα είναι διαφορετικό. Είμαι όμως πραγματικά σίγουρος για τον εαυτό μου γιατί έχω εκπαιδευτεί τόσο πολύ. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, έπαιζα 12 ώρες κάθε ημέρα».

Η εταιρεία έχει διοργανώσει για σήμερα Σάββατο τον τελικό του Duos όπου θα συμμετέχουν 50 ομάδες των δυο παικτών ενώ την Κυριακή θα γίνει ο μεγάλος αγώνας όπου οι 100 παίκτες θα αγωνιστούν ο ένας εναντίον του άλλου. Και οι δυο τελικοί θα έχουν από 6 αγώνες και κάθε παίκτης θα μαζεύει πόντους με βάση τον αριθμό των σκοτωμάτων. Οι νικητές των τελικών DUO και SOLO θα πάρουν από 3 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

Το παγκόσμιο κύπελλο διοργανώνεται στο στάδιο τένις Arthur Ashe χωρητικότητας 23 χιλιάδων θεατών. Φυσικά ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν στηθεί οι κονσόλες για τους παίκτες.

https://www.youtube.com/watch?v=fRrONDTwsFo

Αν και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017, το παιχνίδι της εταιρείας Epic έχει φτάσει να είναι σήμερα στην πρώτη θέση της προτίμησης των gamers όλου του κόσμου αφού τουλάχιστον 250 εκατομμύρια χρήστες (!) ασχολούνται σχεδόν καθημερινά με αυτό.

Παρότι το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω, έχει καταφέρει να διεισδύσει και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες και κυρίως στα παιδιά από 7 έως και 12 ετών, αλλά και σε ενήλικες, οι οποίοι αφιερώνουν αρκετές ώρες της καθημερινότητάς τους μπροστά από μια οθόνη παίζοντας μανιωδώς. Το «Fortnite» είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης με αρκετή δράση και περιλαμβάνει δύο είδη: το «Fortnite Save the World» και το «Fortnite Battle Royal». Στο πρώτο υπάρχουν τέσσερις παίκτες που πολεμάνε ζόμπι και άλλα τέρατα και προστατεύονται φτιάχνοντας οχυρά, ενώ στο δεύτερο οι 100 παίκτες που παίζουν πρέπει να πολεμήσουν μεταξύ τους και στο τέλος να μείνει μόνο ένας ζωντανός. Το «Fortnite Battle Royal» είναι ένας συνδυασμός του παιχνιδιού «Minecraft» (ο παίκτης φτιάχνει οχυρά και πόλεις) και της σειράς ταινιών «Hunger Games» (Αγώνες Πείνας), εκεί όπου 12 αγόρια και 12 κορίτσια ηλικίας 12-18 ετών είναι αναγκασμένα να αγωνιστούν μέχρι θανάτου έως ότου απομείνει ένας και μόνο νικητής. Στο «Fortnite Battle Royal» 100 παίκτες πέφτουν από ένα ιπτάμενο λεωφορείο σε ένα νησί και πρέπει να εξοντώσουν ο ένας τον άλλον μέχρι να μείνει μονάχα ένας ζωντανός που θα είναι και ο νικητής. Για να γίνει αυτό ψάχνουν για όπλα, φτιάχνουν οχυρώσεις και ανάλογα με τον παίκτη, άλλος θα είναι επιθετικός, άλλος θα προτιμήσει τις συμμαχίες, ενώ άλλοι θα κρυφτούν και θα επιτεθούν αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο.

Το να κατεβάσει κανείς την εφαρμογή του παιχνιδιού δεν κοστίζει και το «Fortnite» υποστηρίζεται από όλες τις πλατφόρμες και τα smartphones, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεγάλη του επιτυχία. Ο παίκτης μπορεί να παίξει από 20 λεπτά -όσο διαρκεί περίπου μια πίστα- μέχρι όσες ώρες αντέχει, γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους γονείς, αφού πολλά παιδιά ξεπερνούν κατά πολύ τις τέσσερις ώρες ημερησίως μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Σύμφωνα με στοιχεία, το «Fortnite» έχει αποφέρει στην εταιρεία έσοδα άνω των 3,5 δισ. δολαρίων ετησίως που προέρχονται από τις αγορές όχι όπλων αλλά αξεσουάρ ώστε ο παίκτης να δείχνει όσο πιο όμορφος ή cool γίνεται έναντι των αντιπάλων του. Για τον λόγο αυτό ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν γιατί αν έχουν συνδέσει την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα με την κονσόλα ή το smartphone στο οποίο έχει κατέβει η εφαρμογή του παιχνιδιού, είναι σχεδόν σίγουρο πως το παιδί θα προβεί σε αγορές.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση