HomeHL-EconomyΑυτοί είναι οι πέντε υποψήφιοι για επικεφαλής του ΔΝΤ

Αυτοί είναι οι πέντε υποψήφιοι για επικεφαλής του ΔΝΤ

Ποιος θα είναι ο διάδοχος της Λαγκάρντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζονται για να επιλέξουν έναν Ευρωπαίο υποψήφιο από έναν κατάλογο που περιέχει πέντε ονόματα, για να διαδεχτεί την Κριστίν Λαγκάρντ ως επικεφαλής του ΔΝΤ, ανέφερε απόψε ένας Γάλλος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι υποψήφιοι που εξετάζονται από την ΕΕ είναι ο πρώην πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο, ο Πορτογάλος νυν πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Μάριο Σεντένο, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας Όλι Ρεν και η Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Γαλλία, που δεν προτείνει δικό της υποψήφιο για τη θέση, έχει αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των χωρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Helsingin Sanomat, οι βαλτικές και οι σκανδιναβικές χώρες στηρίζουν την υποψηφιότητα του Όλι Ρεν.

Στις 4 Οκτωβρίου η ανάδειξη του νέου γενικού διευθυντή του ΔΝΤ

Οι διεκδικητές της θέσης της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ θα μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους από την Δευτέρα μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οικονομικός οργανισμός, διευκρινίζοντας ότι ο νέος γενικός διευθυντής θα επιλεγεί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

«Το διοικητικό συμβούλιο ανακοινώνει σήμερα ότι υιοθέτησε μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, βασισμένη στην αξιοκρατία, για να επιλέξει τον επόμενο γενικό διευθυντή» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση