HomeCity GuideΟ τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος στη Σητεία

Ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος στη Σητεία

Συναυλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, στις 9:30 το βράδυ, στο Άλσος Χλουβεράκη στη Σητεία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό .

Ο σπουδαίος και καταξιωμένος τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλους θα παρουσιάσει ένα καλοκαιρινό crossover πρόγραμμα. Μαζί με την 6 μελή ορχήστρα του, θα μας ταξιδέψει με επιλογές από το διεθνές και εγχώριο ρεπερτόριο, συνδυάζοντας μοναδικά αγαπημένες επιτυχίες, ευφάνταστες διασκευές, όπερα και κινηματογράφο. Από τον Φρανκ Σινάτρα, τον Αντρέα Μποτσέλι και τον Μισέλ Λεγκράν, στους μεγάλους έλληνες συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Μουζάκη, Μίμη Πλέσσα κ.α., μας καλεί σε μια μουσική περιπλάνηση γεμάτη νοσταλγία, συναίσθημα και άρωμα καλοκαιριού!

Συντελεστές της μουσικής εκδήλωσης είναι ο Χρήστος Θεοδώρου-πλήκτρα /ενορχηστρώσεις , ο Δημήτρης Δημόπουλος- keyboards , ο Μάριος Ιβάν Παπούλιας-βιολί, ο Κώστας Σμόνος-κιθάρα, ο Πέτρος Βασιλειάδης –μπάσο και ο Θοδωρής Χριστοδούλου-τύμπανα.

Ο Τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη μουσική, σπουδάζοντας πιάνο. Στη συνέχεια ξεκίνησε σπουδές κλασικού τραγουδιού και μέσα σε ένα χρόνο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο παιδικό τμήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Αργότερα, βρέθηκε στο Παρίσι για σπουδές με υποτροφία του Γαλλικού Κράτους (École Normale de Musique de Paris), ενώ παράλληλα εργάστηκε στην όπερα του Παρισιού (Opera de Paris). Έχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έχει συνεργαστεί με μεγάλες προσωπικότητες του χώρου της κλασικής μουσικής, της όπερας αλλά και της έντεχνης, crossover και ποπ μουσικής.

Έχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ. Το κοινό τον γνώρισε αρχικά από τη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Έχει δώσει παράλληλα μια σειρά παραστάσεων, σε διάφορες μουσικές σκηνές, αφιερωμένων στα αγαπημένα του ελληνικά και ξένα τραγούδια, ενώ το Μάρτιο συμμετείχε στο μεγάλο αφιέρωμα στο συνθέτη Γιώργο Μουζάκη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση