HomeHL-9Στο «πόδι» η πυροσβεστική – Καταφέρνουν και «πιάνουν» τις φωτιές πριν πάρουν διαστάσεις

Στο «πόδι» η πυροσβεστική – Καταφέρνουν και «πιάνουν» τις φωτιές πριν πάρουν διαστάσεις

Το επιχειρησιακό σχέδιο της πυροσβεστικής στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε επιφυλακή βρίσκονται εδώ και ημέρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί.

Οι πυροσβέστες έχουν κληθεί να επέμβουν σε αρκετές πυρκαγιές και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες έχουν καταφέρει να σβήσουν τις φωτιές πριν αυτές πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, «Το στοίχημα μας είναι αυτό ακριβώς.Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο της πυρκαγιάς προκειμένου να ελεγχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλά οχήματα της πυροσβεστικής με πολλούς άνδρες  βρίσκονται αμέσως στο σημείο για να ελέγξουν την φωτιά πριν αυτή πάρει διαστάσεις.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο σήμερα στην Κρήτη είχαμε πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε αγροτική περιοχή κοντά στη Γέννα του Δήμου Γόρτυνας,

  • στο Άνω Μέρος του δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου, όπου συνελήφθη ένα άτομο το οποίο έκαιγε χόρτα σε χωράφι
  • στη Φοινικιά του Ηρακλείου
  • στο Φράγμα Αποσελέμη, στο ύψος της παλιάς γέφυρας
  • στο Τσιφούτ Καστέλλι
  • ενώ λίγο μετά τις 6 το απόγευμα φωτιά ξέσπασε στου Κοκκίνη Χάνι, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Για μία ακόμη φορά μιλώντας στο cretapost ο κος Λαγουδάκης τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να σταματήσουν την καύση ξερών χόρτων μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου.

«Κάποιοι θα πρέπει να βάλουν μυαλό και να μην βάζουν φωτιά εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Δεν γίνεται να βάζουμε φωτιά για να κάψουμε τα χόρτα και μετά να καίμε τις περιουσίες των άλλων.»

Ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικός και τονίζει ότι τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τον νόμο και θα συλλαμβάνετε.

Ένα μέτρο το οποίο σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται να «πιάνει τόπο».

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπυρική περίοδος είναι μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση