HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Τι αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Με τη συμμετοχή των μελών της και από την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εταιρεία GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ A.E. ενημερώνει ότι στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/7/2019, εκπροσωπήθηκε ποσοστό της τάξης του 83% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της. Ομόφωνα, οι παριστάμενοι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν τις οικονομικές καταστάσεις και τον ισολογισμό του προηγούμενου έτους. Επιπλέον, η 5η Τακτική ΓΣ αποφάσισε για τη χρήση του 2018: α) τη καταβολή μερίσματος 150.000 Ευρώ στους μετόχους και β) την επένδυση των υπόλοιπων κερδών σε μια σειρά από νέες αναπτυξιακές δράσεις της εταιρείας. Επιπλέον, η ΓΣ αποφάσισε την αναμόρφωση της Επιτροπής Αγροτών και Αγροτικών Οργανώσεων σύμφωνα με την ακόλουθη σύνθεση:

  1. Ανδρέας Δημητρίου, Πρόεδρος Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ»
  2. Χρήστος Τσιχήτας, Πρόεδρος Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης Α.Ε.
  3. Γιώργος Τούμπος, Πρόεδρος Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου
  4. Θανάσης Τσιοτίνας, Πρόεδρος Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση»
  5. Μιχάλης Καμπιτάκης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Σουλτανοπαραγωγών Κρήτης Α.Ε.
  6. Γιώργος Γωνιωτάκης, Πρόεδρος Σταφιδικής Ένωσης Χανίων ΑΕΣ ΑΕ
  7. Ματούλα Αϋφαντή, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Φαρσάλων «Φαρσάλων Γη»
  8. Τάκης Πεβερέτος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας
  9. Πέτρος Βισβάρδης, Διευθυντής Αγροτικού Ελαιουργικού Οινοποιητικού Σταφιδικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου

Η Επιτροπή Αγροτών και Αγροτικών Συνεταιρισμών αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στον καθορισμού του νέου στρατηγικού πλαισίου αναφοράς της εταιρείας, καθώς και γενικότερα στην ανάδειξη των κρίσιμων αναγκών του αγροτικού τομέα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Χ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια σημαντική σταθερά στο αγροτικό γίγνεσθαι του τόπου, έχοντας επιδείξει μετρήσιμα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα. Η επόμενη ημέρα βρίσκει την εταιρεία κατάλληλα προετοιμασμένη και δυνατή προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής γεωργίας, τόσο σε τεχνολογικό, όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρεία,ς κ. Ι. Μαυρουδής, παρουσίασε στους μετόχους της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ τα επιχειρηματικά μετρήσιμα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς δίνοντας ωστόσο μεγαλύτερη έμφαση στο αναπτυξιακό πρόσημο της επόμενης ημέρας για τεχνολογικές λύσεις κατάλληλα προσαρμοσμένες στις ανάγκες των αγροτών και των συνεταιρισμών. Ο αναπτυξιακός πυρήνας συνίσταται στην αξιοποίηση της καινοτομίας και της γνώσης ως βασικούς πυλώνες μεταφοράς της τεχνολογίας στο αγροτικό πεδίο σε εθνικούς όρους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση