HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση στη βουλή για τις συνθήκες εργασίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Παρέμβαση στη βουλή για τις συνθήκες εργασίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

«Στεγάζονται σε ακατάλληλα κοντέινερ» αναφέρει ο Β. Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε ερώτηση του προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Εσωτερικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά αποκατάσταση ανθρώπινων συνθηκών για τους εργαζόμενους του Βενιζέλειου Νοσοκομείου που στεγάζονται σε ακατάλληλα κοντέινερ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πέρυσι στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης κατέκαψε τους χώρους του πανεπιστημίου, στους οποίους στεγάζονταν υπηρεσίες του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Για την επαναλειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος διατέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στην 7η ΥΠΕ Κρήτης πέντε μεγάλοι οικίσκοι – τύπου container – επαναχρησιμοποιημένοι.

Μετά την εγκατάσταση των υπηρεσιών στους οικίσκους διαπιστώθηκε επιπλέον ότι συνεχώς αναδύεται έντονη δυσοσμία που καθιστά τη στέγαση και την εργασία στους εν λόγω χώρους απολύτως προβληματική.

Επειδή όπως τονίστηκε τότε, τα κοντέινερ  ήταν μια προσωρινή λύση,

επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα φημολογείται ότι ξοδεύτηκαν χιλιάδες ευρώ για να μεταφερθούν τα κοντέινερ από την Αθήνα στο Ηράκλειο και

επειδή, όλα αυτά τα διαπίστωσα ο ίδιος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου, στην προεκλογική περίοδο, στους χώρους του νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι που στεγάζονται στα κοντέινερ δηλώνουν απογοητευμένοι από την αδιαφορία για τις συνθήκες που εργάζονται.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Τι θα πράξετε για να προκύψουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους του Βενιζέλειου Νοσοκομείου που στεγάζονται στα ακατάλληλα κοντέινερ;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση