HomeΚΡΗΤΗΣυγχαρητήριο μήνυμα Μαμουλάκη στη Λ. Μενδώνη

Συγχαρητήριο μήνυμα Μαμουλάκη στη Λ. Μενδώνη

Αναφέρεται σε δυο εκκρεμότητες του Υπουργείου Πολιτισμού για το Μαλεβίζι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ευκαιρία να θέσει δυο εκκρεμότητες που παραμένουν στο Δήμο Μαλεβιζίου από το Υπουργείο Πολιτισμού, είχε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης στην συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στη νέα Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο Κώστας Μαμουλάκης, που γνωρίζεται προσωπικά και κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί άψογα με τη νυν Υπουργό Πολιτισμού σε μεγάλα έργα για το Μαλεβίζι, όπως ήταν η δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου στο Γάζι, η ένταξη της Β’ φάσης αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου της Τυλίσου, αλλά και η περαίωση πλήθους ανασκαφών σε περιοχές του Δήμου, ενημέρωσε τη νέα Υπουργό για:

– Την ανάγκη υλοποίησης της εγκεκριμένης από το ΚΑΣ ειδικής μελέτης ανάδειξης του φρουρίου του Παλαιόκαστρου, που έπειτα από προσωπική συνεννόηση με τη Λ. Μενδώνη και σε συνεργασία με την τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων, έχει γίνει από το Δήμο Μαλεβιζίου, μαζί με τον καθαρισμό του παραμελημένου αρχαιολογικού χώρου και την τοπογράφισή.

– Την αναγκαιότητα ανάδειξη μέρους του αρχαιολογικού χώρου του νεκροταφείου της αρχαίας Απολλωνίας στην Αγία Πελαγία, το οποίο ανασκάπτεται εκτενώς τα τελευταία χρόνια από την αρμόδια υπηρεσία με χρηματοδοτήσεις που προκύπτουν στα πλαίσια των έργων του Δήμου α) για την κατασκευή του οικείου Βρεφονηπιακού Σταθμού αρχικά,  και τώρα β) για την υλοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού, τα οποία εκτελεί ο Δήμος στην περιοχή. Πρόκειται για ένα νεκροταφείο με εκατοντάδες ταφές των αρχαϊκών, κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων που έχουν έρθει στο φως και που θα μπορούσε να αναδειχτεί στο δημοφιλές θέρετρο της Αγίας Πελαγίας προς όφελος των επισκεπτών της και των κατοίκων, δεδομένου ότι το νεκροταφείο εκτείνεται σε δημοτική έκταση.

Και η επιστολή του Κώστα Μαμουλάκη καταλήγει: «Όντας βέβαιος για την προσωπική σου υποστήριξη στα δυο αυτά καίρια ζητήματα για την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου Μαλεβιζίου, τα οποία ξεκινήσαμε ως δημοτική αρχή αλλά δεν χαρήκαμε ολοκληρωμένα, σε συγχαίρω για μια ακόμη φορά και σου εύχομαι καλή επιτυχία στο εθνικό έργο σου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση