HomeHL-WorldΨεύτικη απειλή βόμβας σε αεροπλάνο της Lufthansa από ερωτευμένο 65χρονο

Ψεύτικη απειλή βόμβας σε αεροπλάνο της Lufthansa από ερωτευμένο 65χρονο

Ο ηλικιωμένος από τη Σερβία ήθελε να αποτρέψει το ταξίδι μιας αεροσυνοδού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας «ερωτοχτυπημένος» Σέρβος συνελήφθη, αφού προηγουμένως είχε προχωρήσει σε μια ψεύτικη απειλή για την ύπαρξη βόμβας σε αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, προκειμένου να εμποδίσει την αεροσυνοδό – «πέτρα του σκανδάλου», να φύγει από τη χώρα.

Η κίνηση απελπισίας του 65χρονου, υποχρέωσε 130 άτομα μιας πτήσης της Lufthansa να αποβιβαστούν με ασφάλεια από το αεροσκάφος, για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Ο Σέρβος, που προσδιορίστηκε με τα αρχικά του ZN, είπε στο δικαστήριο του Βελιγραδίου ότι είχε γνωρίσει δύο αεροσυνοδούς της Lufthansa στην πόλη και τους ζήτησε να βγουν ραντεβού μαζί του. Ωστόσο, εκείνες αρνήθηκαν και όταν προσπάθησε να βρει τη μία από αυτές στο ξενοδοχείο της για να συνεχίσει το «πρέσινγκ», διαπίστωσε ότι είχε ήδη φύγει.

Στην τελευταία του προσπάθεια να σταματήσει την έξοδό της από τη χώρα, παραδέχτηκε ότι είχε καλέσει στο αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου και απείλησε για την ύπαρξη βόμβας. Η πλαστή απειλή λήφθηκε σοβαρά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μια ειδική αστυνομική μονάδα κλήθηκε να ελέγξει το αεροπλάνο.

Περίπου 130 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους χρειάστηκε να αποβιβαστούν από την πτήση με προορισμό τη Φρανκφούρτη και να περιμένουν για αρκετές για ώρες την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Τελικά, το αεροσκάφος κρίθηκε ασφαλές και είχε τη δυνατότητα να απογειωθεί για τη Γερμανία, αν και η Lufthansa είπε ότι μερικοί από τους επιβάτες αναχώρησαν για τον προορισμό τους με άλλες πτήσεις.

Το δικαστήριο του Βελιγραδίου διέταξε την κράτηση του άνδρα για 30 ημέρες και θα του αποδοθεί η κατηγορία για την πρόκληση πανικού και αναταραχής.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση