HomeHL-GreeceΔεν αντικαταστάθηκε ακόμη το σπασμένο τζάμι στη Βουλή

Δεν αντικαταστάθηκε ακόμη το σπασμένο τζάμι στη Βουλή

Ο Πρόεδρος του Σώματος Κ. Τασούλας ενημέρωσε τους βουλευτές επίσημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευτυχώς είναι καλός ο καιρός και… δεν φυσάει πολύ απ’ το σπασμένο τους το τζάμι στη Βουλή, που πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε τις τριήμερες εργασίες ανάγνωσης και συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Το εν λόγω τζάμι έσπασε χθες κατά τη διάρκεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης, κατόπιν αφαιρέθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου αλλά όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από λίγη ώρα, ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί.

Να σημειωθεί πάντως, ότι με την έναρξη της συνεδρίασης, ο νέος Πρόεδρος του Σώματος κ. Κώστας Τασούλας ενημέρωσε τα μέλη της εθνοσυνέλευσης ότι «η Βουλή επλήγη, αλλά οφείλω να πω ότι τόσο η υπηρεσία Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης όσο και η Τεχνική Υπηρεσία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο καθήκον τους και το συμπέρασμα έως τώρα είναι ότι η Βουλή δεν έχει το παραμικρό άξιο λόγου πρόβλημα. Ο βρεφονηπιακός σταθμός εκκενώθηκε ήρεμα, και τα παιδιά παραδόθηκαν με ασφάλεια στους γονείς τους».

voulh-tzami2

Κατά τον κ. Τασούλα, «πριν λίγο, ο προϊστάμενος διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών με ενημέρωσε εγγράφως ότι αμέσως μετά το σεισμό, τέσσερις μηχανικοί έλεγξαν το μέγαρο και όλα τα δομικά στοιχεία σε γραφεία, Ολομέλεια και στέγη και δεν διαπιστώθηκε κάποιο ανησυχητικό εύρημα, ούτε σοβαρές ζημιές. Εκτιμούμε ότι τα εν λόγω κτίρια είναι λειτουργικά (εννοεί πέραν του κεντρικού Μεγάρου και τα γραφεία της Βουλής σε Λένορμαν και λεωφόρο Αμαλίας) και μπορούν να πραγματοποιούνται εκεί οι προγραμματιζόμενες εργασίες».

voulh-tzami3

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση