HomeΚΡΗΤΗΣτην συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης

Στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης

Συζυτήθηκαν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ιδιαίτερη, λόγω της συμμετοχής παλαιών και νέων δημάρχων, συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ηρακλείου, συμμετείχε ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης.

Οι δήμαρχοι της Κρήτης συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τα προβλήματα κυβερνησιμότητας των δήμων εξαιτίας του «Κλεισθένη», για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην λειτουργία των ΟΤΑ και για το καθεστώς λειτουργίας των παιδικών σταθμών, ενώ ενέκριναν την πρόταση του δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη, για την δημιουργία κινητής μονάδας με σκοπό την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με την περιφέρεια.
kokolakis-ped-5
Ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης, παρενέβη, από κοινού με τον δήμαρχο Φαιστού, Γιώργο Αρμουτάκη, στο ζήτημα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών που δεν έχουν άδεια, με την ΠΕΔ να αποφασίζει ομόφωνα υπέρ της παράτασης του ισχύοντος καθεστώτος για ένα έτος, ώστε να δοθεί μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα για την νέα σχολική χρονιά.

Επιπλέον, ο Μιχάλης Κοκολάκης ζήτησε να υποβληθεί αίτημα από την ΠΕΔ Κρήτης για τροποποίηση της νομοθεσίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και τοπικού συμβουλίου στα Βασιλικά Ανώγεια και σε όλες τις τοπικές κοινότητες που έμειναν χωρίς εκπροσώπους, λόγω έλλειψης ή μη ανακήρυξης υποψηφίων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Θεωρούμε απαραίτητη την διεξαγωγή εκλογών στα Βασιλικά Ανώγεια, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να εκπροσωπούνται και να μεταφέρονται τα προβλήματά τους στην δημοτική αρχή» τόνισε ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας.
kokolakis-ped-2
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Μιχάλης Κοκολάκης αναφέρθηκε και στα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην Γόρτυνα, σημειώνοντας ότι η νέα δημοτική αρχή θα ορίσει εντεταλμένο σύμβουλο που θα παρακολουθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Τέλος, για τα αδέσποτα ζώα, ανέφερε ότι οι δήμοι καλούνται να δώσουν λύση χωρίς να διαθέτουν τους αναγκαίους πόρους και πρότεινε να καλυφθούν όλοι οι νομοί της Κρήτης, καθώς μία κινητή μονάδα δεν επαρκεί για όλο το νησί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση