HomeHL-9Με σκυμμένο κεφάλι ψιθύρισε «συγγνώμη» παίρνοντας τον δρόμο για τη φυλακή

Με σκυμμένο κεφάλι ψιθύρισε «συγγνώμη» παίρνοντας τον δρόμο για τη φυλακή

Ομολόγησε τον βιασμό και τη δολοφονία της Suzanne Eaton – Ζητήθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη - video -

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σκυμμένο κεφάλι βγήκε λίγο πριν από τις 3:00 το μεσημέρι από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης, ο οποίος στη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του ομολόγησε τον βιασμό και την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton.

Τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο περιπολικό για να οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο Γιάννης Παρασκάκης ψέλλισε «συγγνώμη».

Από την πλευρά του ο συνήγορος κ. Παντελής Ζέλιος, ο οποίος να σημειωθεί ορίστηκε από την Πολιτεία για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, δήλωσε ότι ο εντολέας του εμφανίστηκε μετανιωμένος ενώπιον των δικαστικών αρχών και ομολόγησε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ζέλιος δήλωσε τα εξής:

«Ο εντολέας μου όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά, και αποδέχθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το μόνο που μένει να δούμε και για τον λόγο αυτό η ανάκριση θα συνεχιστεί, είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εργαστηριακών εξετάσεων του γενετικού του υλικού».

Ζητήθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Παράλληλα, ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου κατ’ ομολογίαν δράστη ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά ότι διατύπωσε αίτημα ώστε να διενεργηθεί στον Γιάννη Παρασκάκη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, τα συμπεράσματα της οποίας φαίνεται ότι θα αποτελέσουν τη βάση της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθηθεί.

«Πρόκειται για μια τραγική και ιδιάζουσα περίπτωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέλιος «τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης θα μας βοηθήσουν να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα».

Αναμένεται γραπτή δήλωση της οικογένειας του κατηγορουμένου

Ο συνήγορος υπεράσπισης, μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την οδύνη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης επιστήμονα και επισήμανε: «Και οι δύο οικογένειες, της εκλιπούσης και του φερόμενου ως δράστη, ανεβαίνουν έναν ΄΄Γολγοθά΄΄ η κάθε μια για τους δικούς της λόγους». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται γραπτή δήλωση από τον πατέρα του κατηγορουμένου που θα εκφράζει την οικογένειά του.

Βίασε την άτυχη γυναίκα τρεις φορές!

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζέλιος επισήμανε ότι ο 27χρονος έδρασε μόνος του και ειδικά ως προς τον ισχυρισμό του αυτόν δεν φαίνεται να έχει υποπέσει σε καμία αντίφαση. Στο μεταξύ, ανατριχιαστικές ήταν οι λεπτομέρειες που αποσαφήνισε ενώπιον του ανακριτή ο Γιάννης Παρασκάκης, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο η Suzanne Eaton. Παραδέχθηκε ότι τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του για την ακινητοποιήσει και μάλιστα τη δεύτερη ενόσω εκείνη ήταν ήδη αιμόφυρτη και πεσμένη στο έδαφος. Στη συνέχεια, φέρεται να την οδήγησε στο γερμανικό καταφύγιο στο Ξαμουδοχώρι όπου και εγκατέλειψε το σώμα της, αφού προηγουμένως τη βίασε τρεις φορές.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της απολογίας του ο κ. Ζέλιος σημείωσε:

«Δεν έχει αλλάξει η απολογία του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι από κάποιο σημείο και μετά όλα έγιναν μηχανικά».

Ερωτήθηκε και για τις προηγούμενες επιθέσεις σε βάρος άλλων γυναικών

Στη διάρκεια της απολογίας του ο 27χρονος ερωτήθηκε από τις δικαστικές αρχές επίμονα και για τις καταγγελίες άλλων γυναικών που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάννης Παρασκάκης τους επιτέθηκε.

Διευκρινίζοντας ο συνήγορός του σημείωσε: «Παραδέχθηκε ότι έχει την τάση της παρενόχλησης, αλλά δεν είχε σκοπό να βιάσει ή να σκοτώσει μια γυναίκα». Όσον αφορά στην περίπτωση της Suzanne Eaton, ο κ. Ζέλιος σημείωσε ότι ο εντολέας του από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται ότι δεν ήταν προμελετημένη η δολοφονία της.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 27χρονος θα κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των αρχών, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί το Σωφρονιστικό Κατάστημα στο οποίο οδηγήθηκε μετά την προφυλάκισή του.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση