HomeΚΡΗΤΗΕκπαιδευτικός πήρε άδεια χωρίς πρωτόκολλο και περνά από Πειθαρχικό

Εκπαιδευτικός πήρε άδεια χωρίς πρωτόκολλο και περνά από Πειθαρχικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια εκπαιδευτικός από το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων πήρε άδεια για να συνοδέψει μαθητή ΑμΕΑ στην Αθήνα, αλλά δεν πήρε πρωτόκολλο και παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης με ψήφισμα του εκφράζει την συμπαράστασή του στην εκπαιδευτικό.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου καταδικάζει απερίφραστα την αδικαιολόγητη και σκόπιμη πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου Πανδή Βασιλικής του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων. Η συνάδελφος εσκεμμένα οδηγήθηκε σε πειθαρχική δίωξη και κηρύχθηκε ένοχη με το αιτιολογικό της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση καθηκόντων ενώ είχε καταθέσει αίτηση αδείας μιας ημέρας, κάνοντας όμως το «σφάλμα» να μην πάρει  πρωτοκολλημένο αντίγραφο της υποβληθείσας άδειάς της.  Η συνάδελφος αιτήθηκε κανονική άδεια μιας ημέρας και συνόδευσε ως προπονήτρια – βοηθός άτομα με αναπηρία στην πόλη της Αθήνας σε αγώνες στο άθλημα του Μπότσια (Boccia)  υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Πρόκειται για μια καθαρά στοχευμένη και  τιμωρητικού χαρακτήρα ποινή, που έρχεται να επιβεβαιώσει ένα κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας ζητά να αρθεί άμεσα  η αδικαιολόγητη πειθαρχική ποινή σε βάρος της συναδέλφου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση