HomeΕΛΛΑΔΑΣύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη

Για τις προσλήψεις σε υγεία και αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τον προγραμματισμό των προσλήψεων σε υγεία και ασφάλεια.

Αντικείμενο της σύσκεψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι 2.000 θέσεις νοσηλευτών που θα καλύψουν άμεσα τις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα στην Αττική, καθώς και επιπλέον 1.500 θέσεις νοσηλευτών για την απόκτηση ειδικότητας, σε δεύτερη φάση.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κιλικίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος.

Προχωρά η δέσμευση Μητσοτάκη για 1.500 άνδρες στην αστυνομία

Στον τομέα της ασφάλειας σχεδιάζεται η πρόσληψη 1.500 ανδρών που θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΕΛΤΑ. Κυβερνητική επιδίωξη είναι η αστυνομία να επανέλθει στους δρόμους και τις γειτονιές των πόλεων και οι πολίτες να νιώσουν ασφαλείς με την παρουσία της.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν αργότερα και με τη επικείμενη επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Πληροφορίες θέλουν την ομάδα να εχει πλέον διαφορετικό ρόλο σε σχέση με το παρελθόν, ενδεχομένως και νέο τίτλο, ώστε να καμφθούν-ως ένα βαθμό- και οι αναμενόμενες πολιτικές αντιδράσεις από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα θα σταλούν και τα πρώτα «μηνύματα» στις διάφορες ομάδες των αναρχικών που δρουν με ορμητήριο τα Εξάρχεια, όπως ο Ρουβίκωνας, καθώς θα δοθεί τέλος στις καταλήψεις των κτηρίων και στο ακαταδίωκτο της ακτιβιστικής βίας, αλλά και στα διάφορα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους παράνομους μετανάστες.

Κομάντο της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας

Την ίδια ώρα, ομάδες από πάνοπλους αστυνομικούς, έξι-επτά ατόμων, βρίσκονται από σήμερα σε κεντρικά τουριστικά σημεία της Αθήνας. Η ομάδα αστυνομικών κινείται σε διάφορα σημεία της πόλης με κλειστά φορτηγάκια, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Αρχικά θα είναι στάσιμοι σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά σημεία ως επί το πλείστον, όπως την Ερμού και την Πύλη Αδριανού, και ανά δύο ώρες θα αλλάζουν σημείο. Αν και φέρουν βαρύ οπλισμό,είναι προσιτοί σε πολίτες και τουρίστες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση