HomeΚΡΗΤΗΠολιτικώς ενάγων ο Δήμος στην υπόθεση του ελλείμματος του τ. δήμου Νεάπολης

Πολιτικώς ενάγων ο Δήμος στην υπόθεση του ελλείμματος του τ. δήμου Νεάπολης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγίου Νικολάου αποφάσισε χθες να παραστεί ο Δήμος Αγίου Νικολάου ως πολιτικώς ενάγων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης και στη δικάσιμο που έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουνίου, αλλά και σε κάθε δικάσιμο που τυχόν θα προκύψει μετά από αναβολή, εναντίον των κατηγορουμένων που δικάζονται σύμφωνα με το βούλευμα 19/2014 του Συμβουλίου Εφετών Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος του τέως Δήμου Νεαπόλεως.

Η επιτροπή συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Δημάρχου Δημήτρη Κουνενάκη και παρόντων των δημοτικών συμβούλων Εμμ. Αικατερινάκη, Μιχ. Κερούλη, Κων. Χριστουλάκη και Ιωαν. Λασηθιωτάκη, συζήτησε επί σχετικής γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου του Δήμου και αποφάσισε επίσης να ζητήσει να επιδικαστεί υπέρ του Δήμου χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, το χρηματικό ποσό των 100.000 € από την πρώην ταμία του τ. Δήμου Νεαπόλεως, 100.000 € από τον τ. Δήμαρχο Νεαπόλεως και μικρότερα ποσά για τους άλλους δύο κατηγορούμενους στην ίδια υπόθεση για τα αδικήματα που κατηγορούνται ότι έχουν τελέσει εις βάρος του δήμου, σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα.

Όπως διευκρινίστηκε, ο Δήμος Αγίου Νικολάου υποχρεούται να το πράξει, αφού αφορά ζήτημα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.
anatolh.com, ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση